Paikalliset

Rantaväylän tunnelin suosio laski vuodessa

Rantaväylän tunnelin järkevyyden perustelu tamperelaisille tökkii edelleen. Vähemmän kuin joka viides kaupunkiseudulla asuva pitää tunnelin rakentamista tarpeellisena.

Kaupunkilehti Tamperelaisen Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan tunnelia piti tarpeellisena vain 17 prosenttia vastaajista. Naistenlahdesta Onkiniemeen louhittavaa tunnelia piti tarpeettomana 58 prosenttia vastanneista.

Rantaväylän tunnelin suosio on laskenut vuosi sitten tehdystä vastaavasta kyselystä. Silloin 22 prosenttia oli myöntyväisiä ja tasan puolet vastusti tunnelin rakentamista.

Tunneli on sukupuolikysymys, sillä miehistä sitä piti tarpeellisena 24 prosenttia, mutta naisista vain 11 prosenttia vastanneista.

Kaikkein positiivisimmin tunnelin rakentamiseen suhtautuvat nuoret, opiskelijat ja työväestöön kuuluvat. Varauksellisimpia olivat eläkeläiset sekä yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat.

Vastaajista 22 prosenttia ei osannut kertoa omaa tunnelikantaansa. Epävarmimpia olivat opiskelijat ja koululaiset. Vähiten epätietoisia oli eläkeläisten ja korkeatuloisissa kotitalouksissa asuvien joukossa.

Yhdyskuntalautakunta päätti tällä viikolla laittaa Rantaväylän tunnelin maanalaisen asemakaavaehdotuksen ja Santalahden eritasoliittymän kaavaehdotuksen uudelleen nähtäville.

Kumpaakin päätöstä edelsi äänestys tunnelikaavojen hylkäämisestä. Molemmissa kaavat hyväksyttiin näytille äänin 6–3.

Näin vastattiin

Onko Rantaväylä pitkä tunneli miestänne tarpeellinen?

kyllä 17 %

ei 59 %

ei osaa sanoa 22 %

ei vastausta 2 %

vastaajia 541, joista 346 asui Tampereella ja loput naapurikunnissa

vastaajat 15–79-vuotiaita

kysely tehtiin maalis–huhtikuussa kirjekyselynä

osa Taloustutkimuksen tekemää Tampere Tänään -kyselytutkimusta

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat