Lyly työllisyyskokeilusta: "Haluamme jatkaa vuoteen 2020 asti"

Lauri Lyly (sd).

Petteri Mäkinen

Tampere on aloittanut yhdessä Pirkanmaan yhdeksän muun kunnan kanssa Suomen suurimman alueellisen työllisyyskokeilun. Pormestari Lauri Lyly (sd) kertoi Tampereen kaupungin uusista avauksista Kuntatyönantajien työmarkkinaseminaarissa Helsingissä.

Kokeilua on tarkoitus jatkaa vuoden 2018 yli, sillä kokeilulla valmistaudutaan maakuntauudistukseen

– Haluamme jatkaa vuoteen 2020 asti. Tämänkin jälkeenkin järjestämisvastuu olisi hyvä pitää kunnilla. Yhden vuoden kestävänä kokeilu olisi liian lyhyt tulosten saamiseen, painottaa pormestari Lyly.

– Jo nyt ensimmäiset merkit ovat osoittaneet, että työllisyyskokeilun malli sopii hyvin kuntien tehtäviin.

Kokeilu on siirtänyt työllisyyspalvelut elokuun alusta alkaen Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistolta (TE-toimisto) kunnille. Kokeiluun osallistuu kaikkiaan 22 000 työllisyyspalveluiden asiakasta Pirkanmaalla.

Pormestarin mukaan työllisyyden vahvistaminen on keskeisin keino kaupungin talouden tasapainon saavuttamiseksi, sillä talouden käänne ei vielä näy kuntien verotuloissa.

– Nykytilanteessa syksyn työmarkkinaneuvotteluissa tulevien sopimusratkaisuiden olisi tuettava kuntien taloutta, työllisyyttä ja luotava ennustettavuutta. Tulevien sopimusratkaisuiden on oltava kuitenkin oikeudenmukaisia, myös eri henkilöstöryhmien välillä ja tason on oltava hyvin maltillinen.

Written by:

Petteri Mäkinen

Ota yhteyttä