Ideaparkiin 20 miljoonan euron laajennus – Tässä ovat uudet liikkeet!

Ideapark ja kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola julkistivat laajennusosansa tulijoita tiistaina.

Karri Kannala

Lempäälään avautuu ensi kesänä Pohjoismaiden suurin täyden palvelun vaihtoautokeskus.

Ensimmäisinä uudessa 1,5 hehtaarin lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetteri ja Koskipesu. Uudessa autokeskuksessa myydään arviolta 10 000–15 000 autoa vuodessa.

– Ideaparkiin tulee Suomen isoin sisäautokaupan keskittymä. Täällä on tarjolla 1000 vaihtoautoa sekä täydet katsastus-, huolto-, rengas- ja korjauspalvelut. Laajennuksen myötä Ideaparkin vuokrattava liiketila kasvaa 115 000 neliöön. Täällä on Suomen suurin valikoima kauppoja, palveluja ja elämyksiä jokaiseen makuun, summaa Ideaparkin perustaja ja suurin omistaja Toivo Sukari.

Sukarin mukaan uudistus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kauppakeskusrintamalla. Vastaavaa kauppakeskuksessa toimivaa täyden palvelun autokauppakeskittymää ei ole missään.

Suomen suurin kauppakeskus kasvattaa tarjontaansa miesasiakkaille kaksi kertaa Ratinan stadionin kokoisella laajennoksella. Samalla Ideapark tuo noin 7 miljoonan vuosittaisen kävijän ulottuville väkevän kattauksen kulttuuria, tapahtumia ja urheilua ympäri vuoden.

– Tällainen kokonaisuus on ensimmäinen ja ainoa Suomessa. Se lisää varmasti myös matkailua. Täällä on kaikille perheenjäsenille mielenkiintoista tekemistä: muotia, autoja, hyvinvointipalveluja, rentoutumista ja ravintoloita. Tapahtumia ja kulttuuritarjontaa on joka viikonloppu, ja alueella voi harrastaa yli 30 urheilulajia. Syyskuun lopulla rallin SM-sarja huipentuu yleisöerikoiskokeeseen Ideaparkin pihalle, kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola luettelee.

Uusien autojen kysyntä on kasvussa, ja auto-ala ennustaa kasvun jatkuvan ensi vuonna. Henkilöautojen rekisteröinti kasvoi tänä vuonna 0,8 prosenttia, mutta ensi vuonna luvun ennustetaan olevan jopa neljä prosenttia.

Kamux avaa Ideaparkiin Suomen toiseksi suurimman myymälänsä.

– Ideapark on ainutlaatuinen kauppakeskuskonsepti Suomessa, ja tuleva vaihtoautokeskus sopii erinomaisesti Kamuxin kasvusuunnitelmiin ja Suomen myymäläverkoston laajentamiseen. Haluamme olla siellä, missä asiakkaammekin ovat palvellaksemme suomalaisia autokaupoissa mahdollisimman hyvin. Päätös myymälän avaamisesta Ideaparkin yhteyteen oli helppo tehdä, Kamuxin maajohtaja Jussi Mäkinen perustelee.

Vaihto+ perustaa Ideaparkiin valtakunnallisen noutopisteen.

– Vaihtoplus on toiminut käytettyjen autojen markkinoilla jo yli viidentoista vuoden ajan. Keskitymme metroalueilla toimiviin yli tuhat autoa vuodessa myyviin yksiköihin, joissa tarjonta kattaa käytetyt autot aina pienistä henkilöautoista pakettiautoihin saakka. Laajentuminen Lempäälän Ideaparkiin tekee asioinnin meillä edelleen helpommaksi. Tuomme Ideaparkiin ainoana alan toimijana kaiken merkkisten autojen huoltopalvelut noin seitsemän miljoonan vuotuisen asiakkaan helposti saavutettaviksi. Ideaparkissa autokaupoille pääsee koko perheen voimin. Valtakunnallinen noutopiste parantaa asiakaspalveluamme entisestään ja tarjoaa vaihtoehdon auton kotiintoimitukselle, sanoo Vaihtoplus-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pertti Nieminen.

Wetteri lähtee Ideaparkiin mukaan tuomalla sinne ensimmäisen Etelä-Suomen liikkeensä.

– Olemme jo pitkään etsineet riittävän valovoimaista paikkaa uudelle pisteelle. Ideaparkin laajennukseen oli helppo lähteä. Mobila on jo perustanut liikkeet Ouluun ja Rovaniemelle. Olemme innoissamme laajentumisesta Etelä-Suomeen sekä yhteistyöstä Ideaparkin kanssa, sanoo Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula.

Laajennus tuo alueelle arviolta 100 uutta työpaikkaa.

– Tämä on koko kaupunkiseutua eteenpäin vievä hanke. Kehitys on luonnollinen ja edistää yhdyskuntarakennetta. Tampereen keskusta laajenee, joten autokaupat siirtyvät kaupungista parempien liikenneyhteyksien päähän. Lempäälä tervehtii uutta autokeskusta ja autoliikkeitä ilolla. Ideaparkin laajennus on merkittävä lisäys työllisyyteen, ja kasvattaa alueen vetovoimaa. Kunta tukee Ideaparkin kasvua myös jatkossa, summaa Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Ideapark Lempäälän pohjoispäädyn laajennusosan rakennustyöt alkavat 15. syyskuuta.

Uusi 20 miljoonan euron liikesiipi avataan kesäkuussa 2018. Liiketiloista 80 prosenttia on vuokrattu.

Written by:

Petteri Mäkinen

Ota yhteyttä