Puheenaihe

Kuinka käy Paavo Väyrysen presidenttihaaveiden? Kansalaispuolue uskoo vakaasti keräävänsä vaadittavat 20 000 kannattajakorttia määräaikaan mennessä

Väyrysen kampanjanpäällikkö Seppo Hauta-aho sanoo, että tällä hetkellä kannattajakortteja on kerätty "nelinumeroinen määrä".

Paavo Väyrynen edustaa tällä hetkellä Euroopan parlamentissa.

Arkisto/Outi Paappanen

Kansalaispuolueen eli keskustasta erkaantuneen konkaripoliitikko Paavo Väyrysen oman puolueen tie käy vakaasti kohti tammikuun presidentinvaaleja.

– Ensin on karsinnat eli kannattajakorttien kerääminen määräaikaan mennessä. Sitten vuorossa on alkuerät, eli ensimmäinen kierros. Riippumatta siitä, kuka toinen on toisella kierroksella, niin uskomme vakaasti, että Paavo Väyrynen on, kertoo kampanjapäällikkö Seppo Hauta-ahoHelsingin Uutisille puhelimitse lauantaina.

Hauta-ahon mukaan kannattajakortteja on kerätty "nelinumeroinen määrä", mutta ei osaa sanoa tässä vaiheessa, kuinka paljon allekirjoituksia on tarkalleen ottaen kasassa.

– 12. joulukuuta nämä nimet tulee luovuttaa ja perustaa valitsijayhdistys. 21. joulukuuta on virallinen ehdokasasettelu ja ehdokasnumeroiden jako.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi lauantaina Ylen haastattelussa, että on valmistautunut osallistumaan vaalikeskusteluihin muiden ehdokkaiden kanssa loppusyksystä. Tosin Niinistönkin tukijoiden tulee kerätä vaadittu määrä kannattajia määräaikaan mennessä, sillä Niinistö päätti lähteä vaalitaistoon kannatusyhdistyksen kautta. Hauta-aho otaksuu, että Väyrynen ja Niinistö sähköistävät vaaliväittelyt eri näkemyksillään muun muassa EU:sta.

– Keskusteluun nousevat varmasti Suomen suhde Euroopan unioniin, yhteisvaluuttaan ja liittovaltiokehitykseen. Varmasti puhetta tulee myös esimerkiksi rajatarkastuksista ja maahanmuutosta. Kun mukana ovat (muiden lisäksi) perussuomalaisten Laura Huhtasaari, Väyrynen ja Niinistö, niin varmasti syntyy hyvää keskustelua. Monessa asiassa Huhtasaari ja Väyrynen edustavat kovin eri linjoja kuin presidentti Niinistö, aprikoi Hauta-aho vaalien lähtöasetelmista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat