Paikalliset

Kansanedustaja ihmettelee: Miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat saada sosiaalitukia? – "Selvitykseen ja päivänvaloon"

Kaupin sairaalan vastaanottokeskus.

Petteri Mäkinen

Kansanedustaja Sami Savio (ps) mukaan sosiaaliviranomaisten laittomasti maassa oleskeleville myöntämät tuet on nostettava päivänvaloon.

Savion mukaan sosiaaliviranomaisten epäillään maksaneen heille toimeentulotukea ilman laillista perustetta.

– Olen saanut yhteydenottoja kansalaisilta, jotka ovat huolestuneita sosiaaliviranomaisten laittomasti maassa oleville myöntämästä toimeentulotuesta. Myös osa sosiaalipalvelutyöntekijöistä näyttää olevan hämillään tilanteesta, toteaa ylöjärveläinen kansanedustaja Savio.

Savio viittaaIltalehden Näkökulma-juttuun, jossa kerrotaan sosiaaliviranomaisten vaikeuttavan poliisin työtä maksamalla laittomasti maassa oleskeleville toimeentulotukea ja asumistukea.

Juttuun haastatellun poliisin mukaan sosiaaliviranomaiset eivät myöskään anna poliisille tietoja laittomasti maassa olevista henkilöistä.

– Sosiaaliviranomaisten tehtävä on tarjota apua heikoimmassa asemassa oleville kansalaisillemme sosiaalitukien määräytymisperusteiden mukaisesti. Yhteiskuntamoraalin kannalta on kestämätöntä, jos yhteisiä verovarojamme käytetään Suomessa ilman laillista oikeutta oleskelevien henkilöiden ylläpitoon. Erityisen raskauttavaa on, jos auttamisen tarkoituksena on edistää viranomaisilta piilottelua. Mahdolliset väärinkäytökset tulee selvittää ja nostaa päivänvaloon, Savio vaatii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat