Paikalliset

Mobiilisovellus tarjoaa pyöräilijöille vihreää valoa automaattisesti Tampereella – Kertoo matkan pituuden, keskinopeuden, keston...

Dynniq Finland ja Tampereen kaupunki ovat yhteistyössä kehittäneet mobiilisovelluksen, joka pyytää pyöräilijälle automaattisesti ja ennakoiden vihreän valon liikennevaloissa. Sovellus on nimeltään CrossCycle. Haussa on innokkaita pyöräilijöitä osallistumaan sovelluksen testaukseen.

Varsinkin kaupungeissa pyöräily on varteenotettava liikkumisen keino. Jotta pyöräily olisi houkutteleva liikkumismuoto, tulee pyörällä liikkumisen olla helppoa, turvallista ja mielekästä. Yksi keinoista tehdä pyöräilystä vieläkin joustavampaa on poistaa matkasta ylimääräiset pysähdykset liikennevaloissa.

– Pyöräilijän kohtaamat pysähdykset kaupunkiolosuhteissa aiheutuvat lähes poikkeuksetta liikennevaloista. Mobiilisovelluksen avulla pyöräilijälle aiheutuvia pysähdyksiä liikennevaloissa voidaan vähentää, kertoo Dynniq Finlandin operatiivinen johtaja Jukka-Pekka Alanissi.

Mobiilisovellus lähettää automaattisesti liikennevaloille pyynnön vihreästä valosta pyöräilijän lähestyessä liikennevaloristeystä. Pyöräilijä voi kuitenkin joutua pysähtymään punaisiin valoihin, mutta sovelluksen avulla valoissa vietetty aika lyhyempi kuin normaalisti.

Sovelluksen toimintaa testataan tällä hetkellä 17 risteyksessä. Toiveissa on saada sovellukselle mahdollisimman paljon testaajia. Beta-testaajille toimitetaan risteysten tarkemmat sijainnit testaustunnusten yhteydessä.

Sovelluksen käyttäminen on yksinkertaista: se kytketään aktiiviseksi yhdellä painikkeella. Tämän jälkeen laitteen näyttö voidaan sammuttaa ja laite asettaa esimerkiksi taskuun. Sovellus ilmoittaa äänimerkillä, kun se lähettää onnistuneen pyynnön liikennevaloille. Visuaalista ilmoitusta sovellus ei anna turvallisuussyistä. Matkan päättyessä painetaan sovelluksessa jälleen yhtä nappia. Tämän jälkeen sovellus kertoo käyttäjälle muun muassa matkan keston, pituuden, keskinopeuden ja lähetettyjen pyyntöjen lukumäärän.

Näin ilmoittaudut testaajaksi:

Sovellus vaatii toimiakseen Android-laitteen ja Google Play-sovelluskaupan tunnukset.

Lähetä sähköpostilla viesti osoitteeseen [email protected] ja ilmoita viestissä sovelluskaupassa käyttämäsi sähköpostiosoite, jolle haluat sovelluksen käytettäväksi.

Saat noin kahden arkipäivän kuluessa paluuviestinä linkin, jonka avulla voit rekisteröidä itsesi beta-testaajaksi ja ladata sovelluksen laitteellesi.

Linkki toimii vain antamallasi sähköpostisoitteella.

Kirjoita sähköpostin otsikoksi “CC tunnukset ja oma nimesi”.

Parhaan muutos- ja/tai kehitysidean antaneelle testaajalle lahjoitetaan Samsung Galaxy S6 puhelin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat