Blockfest tekee suomalaista festarihistoriaa – Ei käteistä, ostokset maksetaan rannekkeella

Anne Lahnajärvi/Tamperelaisen arkisto

ElokuussaTampereella järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest on ensimmäinen suomalainen festivaali, jossa ostamiseen käteistä rahaa ei käytetä lainkaan.

Blockfestissä kaikki ostokset aina juomista fanituotteisiin tehdään Pivon maksurannekkeella.

Vastaavan tuottaja Kalle Kallosen mukaan maksuranneke takaa Blockfestin kävijöille festarikokemuksen, jonka ansiosta muun muassa huolet kadonneesta lompakosta tai pitkistä ostosjonoista voi unohtaa.

– Halusimme tarjota Blockfestin kävijöille modernin, nopean ja turvallisen asiakaskokemuksen myös oheispalvelujen osalta. Mobiilimaksamisen ratkaisuihin erikoistunut Pivo pystyi tarjoamaan meille erinomaisen tavan ostosten tekemiseen festivaalien aikana.

Pivon maksuranneke toimii sekä tapahtuman sisäänpääsyrannekkeena että maksuvälineenä. Rannekkeeseen voi ladata rahaa ennakkoon ja tapahtuman aikana verkossa.

Tarvittaessa käytössä ovat myös tapahtuma-alueella sijaitsevat latauspisteet, jotka toimivat kortilla ja käteisellä.

Maksurannekkeelle ladattavan summan voi päättää jokainen asiakas itse, ja käyttämättä jääneet rahat voi pyytää takaisin omalle tililleen tapahtuman jälkeen.

Maksurannekkeen käyttöönotosta kerrotaan Blockfestiin tulijoille yksityiskohtaisemmin kesän aikana.

Maksuranneke on kehitetty yhteistyössä festivaaleille ja muille isoille tapahtumille teknologisia palveluratkaisuja tuottavan kansainvälisen Intellitixin kanssa.

Pivon suomalaisiin maksutapoihin sovittama Intellitixin maksujärjestelmä toimii omassa verkossaan ja on siten riippumaton esimerkiksi festivaalikävijöiden paikallisessa verkossa aiheuttamasta ruuhkasta.

OP Ryhmän omistama Pivo Wallet Oy tarjoaa Pivon maksutta kaikkien pankkien asiakkaiden käyttöön.

– Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tuoda Suomen tapahtumajärjestäjille ja -asiakkaille näin erinomaisesti toimivan ja turvallisen maksamisen palvelun. Maksamisen uudet tavat ovat tulossa vauhdilla markkinoille, ja niiden jalkauttamiseen tarvitaan uuden kehittämisestä kiinnostuneita kumppaneita, kertoo maksamisen ratkaisuista vastaava hankejohtaja Hanna Äijälä OPlta.

Blockfest on Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali, joka juhlii tänä kesänä kymmenvuotista taivaltaan.

Tampereen ydinkeskustassa järjestettävän vuosittaisen festivaalinsa lisäksi Blockfest toteuttaa mm. klubikeikkoja, kiertueita sekä yksittäisiä erikoistapahtumia.

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva

Petteri Mäkinen