Paikalliset

Tubetähti Mmiisas itki ensimmäisenä koulupäivänään – Kesä menee hymy huulilla Tampereella

HENKILÖ Suosittu tamperelainen tubettaja Mmiisas näyttää videoillaan lähes kaiken.

Miisa Rotola-Pukkila pitää Tamperetta lähinnä opiskelukaupunkinaan. Hänellä on haave muuttaa ulkomaille ainakin jossakin kohtaa elämää.

Sonja Sivonen

Vuonna 2015 Keuruulta Tampereelle yliopisto-opintojen perässä muuttanut Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisas itki ensimmäisenä koulupäivänään. Hän joutui aloittamaan uuden elämän yksin vieraassa kaupungissa puheviestinnän opiskelijana, ja tulevaisuus jännitti. Kesällä 2017 Rotola-Pukkilan kasvoilla ei näy enää häivääkään surusta. Tilalle on tullut hymy, joka on tuttu myös hänen 326 000 YouTube-seuraajalleen.

– Koulu loppui jo toukokuussa, ja siitä lähtien olen panostanut normaalia enemmän videobloggaajan työhöni. Kesällä tavoitteena on julkaista noin neljästä viiteen videota viikossa. Tavallisesti kouluaikana tasapainottelen yliopisto-opintojen ja videobloggaamisen kanssa, mutta kesällä aikaa riittää enemmän Tubelle, Mmiisas lupaa.

Kesällä hän aikoo myös matkustella, käydä festivaaleilla ja nauttia elämästä entistä enemmän.

– Suunnitelmissa on viettää äiti-tytäraikaa Roomassa, ja suuntaan myös Los Angelesiin myöhemmin kesällä kuukauden ajaksi. Ruisrockiin menen neljättä kertaa, ja se on ihan suosikkifestarini, Mmiisas hymyilee.

Rotola-Pukkila latasi ensimmäisen videonsa YouTubeen vuonna 2013. Silloin omasta elämästä kertovien videopostausten lataaminen Internetiin muiden nähtäville ei ollut yleistä.

– Kirjoitin blogia ennen kuin aloitin vloggaamisen. Ensimmäinen videoni syntyikin jo kuopatun blogini lukijoiden pyynnöstä. Kuvasin jo tuolloin aidosti ja rehellisesti elämääni ja näytin, millainen olen oikeasti, Mmiisas toteaa.

Tamperelaistunut some-julkkis ei paljasta julkisuuteen kuitenkaan ihan kaikkea.

– Seuraajani voivat tietää, mistä asioista pidän ja mitä teen, mutta vain läheiseni tuntevat minut oikeasti. Saatan jättää kameran kotiin, jos minulla on todella huono päivä. Haluan piristää videoillani ihmisiä näyttämällä positiivista elämänasennettani, Mmiisas toteaa.

Mmiisasilla on Instagramissa lähes 400 000 seuraajaa, ja tämän YouTuben tilaajamäärät ovat jatkaneet tasaista kasvua vuoden 2014 piikin jälkeen. Hän uskoo, että suosion syynä on aktiivinen videoiden tekeminen ja sattuma.

– Videobloggaaminen oli melko uusi juttu, kun aloitin sen, joten tarjontaa oli vähemmän. Läheisenikin kummastelivat aluksi harrastustani, mutta he tottuivat nopeasti kameran läsnäoloon. Minulla on ihan paras tukiverkko, nainen vakuuttaa.

Mmiisasin unelmat liittyvät työhön, matkustamiseen ja mahdollisesti tulevaisuudessa tavalliseen perhe-elämään.

– Toivottavasti saan vuosienkin päästä toteuttaa itseäni luovasti. Haluaisin myös muuttaa ainakin väliaikaisesti ulkomaille, ja noin kymmenen vuoden päästä todennäköisesti asun yhdessä nykyisen poikaystäväni kanssa. Meillä saattaa olla tuolloin jo perhettäkin, Mmiisas haaveilee.

Mmiisas

tamperelainen 22-vuotias puheviestinnän opiskelija

tekee videoita omasta elämästään YouTubeen, missä hänellä on noin 326 000 tilaajaa

lataa päivittäin kuvia Instagramiin, missä hänellä on noin 400 000 seuraajaa

rakastaa hitaita aamuja, hedelmäaamupaloja, auringonpaistetta ja matkustamista

harrastaa ruuanlaittoa, leipomista ja kuntosalilla käymistä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat