Tamk nappasi palkinnon yrittäjyydestä

Tampereen ammattikorkeakoulun Y-kampus on vuoden 2017 paras ammattikorkeakoulujen yrittäjyystoiminto. Kilpailussa jaettiin lisäksi kaksi kunniamainintaa. Ne menivät Satakunnan ammattikorkeakoululle ja Oulun ammattikorkeakoululle.

Y-kampus on tulevaisuuden yrittäjien, tutkimustulosten ja työelämän kohtauspaikka. Yrittäjyys- ja innovaatioyhteisö tarjoaa tukea ja työkaluja oman idean toteuttamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja tutkimustulosten hyödyntämiseen. Y-Kampus on Tampereen seudun korkeakoulujen yhteinen palvelukonsepti.

– Keskeistä on yhdessä tekemisen malli. Y-kampuksen toiminta yhdistää yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kesken. Tämä kehittää yhteisiä toimintamalleja ja rakenteita korkeakouluissa ja tätä kautta luo laatua toimintaan, Suomen Yrittäjien koulutusasioiden päällikkö Mika Tuuliainen sanoo.

Ammattikorkeakoulujen parhaat yrittäjyystoiminnot -palkinto jaettiin Amk-päivillä Kajaanissa.. Voittajat valitsi Suomen Yrittäjät ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene.

Y-kampus palkittiin työyhteisön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 23 ehdokasta 14 ammattikorkeakoulusta.

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva

Petteri Mäkinen