Paikalliset

Yllätys uusimmissa suunnitelmissa : Areena kasvamassa Suomen suurimmaksi

Ehdollinen osakassopimus toi Areenan toteutumisen jälleen ainakin askeleen lähemmäksi, vaikka rakentamispäätökset vielä puuttuvatkin.

SRV / Studio Libeskind

Tampereen Areena ja sen ympärillä oleva rakentaminen on kasvanut suunnitelmien edetessä.

SRV:n mukaan Areenaan kapasiteettia on kasvatettu niin, että sinne mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa eli siitä tulisi Suomen suurin urheilu- ja tapahtuma-areena. Vielä viime kesänä ilmoitettiin ,että Areenan katsojakapasiteetti jääkiekko-otteluissa 11 500 ja muissa tapahtumissa 14 000.

Helsingin Hartwall Areena ilmoittaa kapasiteetikseen jääkiekko-otteluissa 13 400 ja muissa tapahtumissa 15 550.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi, jonka päällä areena ja kaksi tornitaloa sijaitsevat. Toisessa vaiheessa sijoittajaryhmä rakennuttaa pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

SRV, LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt muodostavat hankkeen sijoittajaryhmän tasaosuuksin. Tavoitteena on, että sijoittajaryhmä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa muodostaa areenakonsortion, joka rakennuttaa monitoimiareenan ja harjoitushallin.

Lisäksi sijoittaryhmä rakennuttaa hankkeen muut osat eli asuintornit, hotellin, toimisto- ja liiketilat sekä pysäköintihallin. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden asuinkerrostalon rakennuttaminen Ranta-Tampellaan.

Hankkeen kokonaisarvo sisältäen monitoimiareenan, kannen asuintornit, toimisto- ja liiketilat, hotellin sekä Ranta-Tampellan asuintalot, on yhteensä yli 500 miljoonaa euroa.

Eteläisen kannen ja areenan osalta rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vuoden 2017 aikana. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus olisi valmis vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy hankkeen investointipäätöksen yhteydessä.

LUE LISÄÄ: Uutistausta: Mitä pikavauhtia järjestetyssä areenainfossa itse asiassa kerrottiin... ja miksi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kansi ja areena kasvoivat Kruunuksi – Tästä on kyse suurhankkeessa16.4.2016 08.00
Isojen lukujen Kruunu – Näin paljon rakentaminen työllistäisi14.4.2016 15.45
Aarne Raevaara valitti Kansi ja areena -hankkeesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen3.1.2017 15.14
"Nyt voidaan keskittyä Hakametsän jäähallin alueen suunnitteluun" – Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus ja yhteistyökumppani hyväksytty17.5.2016 09.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat