Paikalliset

Uutistausta: Mitä pikavauhtia järjestetyssä areenainfossa itse asiassa kerrottiin... ja miksi?

Kuva:SRV/Studio Libeskind

Hyvä tahto ja hyvä tekemisen meiniki.

Näihin SRV:n talous- ja rahoitusjohtaja Ilkka Pitkäsen sanohin tiivistyi torstaille pikavauhtia kasatun tiedotustilaisuuden keskeisin anti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tampereen kaupunki ja hankkeen sijoittajaryhmä kertoivat, että neuvotteluiden pohjalta on laadittu tulevan Areenayhtiön osakassopimus.

Hankkeen pääosakas on SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen yksityinen sijoittajaryhmä ja vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki.

– Nyt laadittu ehdollinen osakassopimus sijoittajien ja Tampereen kaupungin välillä on tärkeä askel hankkeen etenemisen kannalta, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen toteaa.

– Areena lisää merkittävästi Tampereen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Se tuo Tampereelle uusia mahdollisuuksia monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja suuriinkin tapahtumiin. Nyt myös koko kansialueen rakentuminen Tampereen keskustaan saa vauhtia, iloitsee pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä.

Osakassopimus on vielä ehdollinen. Sopimus edellyttää kaikkien osapuolten lopullista hyväksyntää ja sopimuksen täytäntöönpanon edellytysten täyttymistä, kuten kaupungin aiemmin hankkeesta tekemien päätösten lainvoimaisuutta, EU-komission hyväksyntää valtiontuelle ja rahoituksen varmistumista. Hankkeesta on valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Torstain tiedotustilaisuuden taustalla oli se, että osakassopimus tulee Tampereen kaupunginhallituksen eteen maanantaina, jolloin sen sisältökin päätyy ainakin osittain julkisuuteen. Näyttävä ja suorana verkossa näytetty tiedotustilaisuus hankkeen etenemisestä ei tehnyt pahaa myöskään Tampereen tavoitteille saada jääkiekon MM-kisat vuonna 2021 uuteen halliin. Kisaisännyys on esillä Saksassa ja Ransakassa pidettävissä jääkiekon MM-kisoissa.

Lopullisen investointipäätöksen arvioidaan syntyvän vuoden 2017 aikana.

LUE LISÄÄ: Yllätys uusimmissa suunnitelmissa : Areena kasvamassa Suomen suurimmaksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kansi ja areena kasvoivat Kruunuksi – Tästä on kyse suurhankkeessa16.4.2016 08.00
Isojen lukujen Kruunu – Näin paljon rakentaminen työllistäisi14.4.2016 15.45
Aarne Raevaara valitti Kansi ja areena -hankkeesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen3.1.2017 15.14
Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus allekirjoitettiin – "Nyt työt vasta alkavat!"1.6.2016 10.25
"Nyt voidaan keskittyä Hakametsän jäähallin alueen suunnitteluun" – Kansi ja Areena -hankkeen toteutussopimus ja yhteistyökumppani hyväksytty17.5.2016 09.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat