Paikalliset

Turvapaikanhakijan vangitsemista päätettiin jatkaa – Epäillään useammasta rikoksesta

Useammasta rikoksesta epäilty ja vangittu turvapaikanhakija haki vapauttamista. Pirkanmaan käräjäoikeus päätti keskiviikkona jatkaa miehen vangitsemista.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti keskiviikkona jatkaa 30-vuotiaan turvapaikanhakijan vangitsemista. Mies vaati, että hänet päästetään heti vapaaksi. Oikeus katsoi, että mies pidetään edelleen vangittuna. Oikeus katsoi, että mies voi karttaa esitutkintaa, oikeudenkäyntiä ja rangaistuksen täytäntöönpanoa. Hänellä ei ole vakituista asuntoa Suomessa, vaan hän on asunut Evitskogin vastaanottokeskuksessa. Epäilty itse on kuvaillut, ettei asu siellä, vaan asuu Helsingissä enonsa luona.

Miestä epäillään rikoksista, joista realistinen tuomioarvio on vuosi ehdotonta vankeutta.

Epäillyt teot ajoittuvat kahdeksan päivän sisään huhtikuussa. Nimikkeinä ovat varkaus, ryöstö, törkeä pahoinpitely sekä varkaus ja varkauden yritys. Miehen epäillään syyllistyneen puhelimen varastamiseen tamperelaisessa yökerhossa aprillipäivänä. Tilanne näkyy videotallenteelta. Mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Törkeä pahoinpitely ja ryöstö ajoittuvat seuraavaan päivään. Tuolloin neljän ulkomaalaistaustaisen henkilön epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn ja yhden heistä, vangitun miehen, myös ryöstöön. Myös tästä teosta on valvontakameran kuvaa. Tamperelaisessa ravintolassa sattuneen välikohtauksen ja tämän tapahtuman ajallista etäisyyttä on vain pari tuntia. Episodi päätyi siihen, että yksi ulkomaalaistaustaisista kaataa yhden tapauksen asianomistajan hyppypotkulla. Tämän jälkeen vangitun miehen epäillään potkivan kaatunutta miestä kahdesti päähän, jonka jälkeen tämä varastaa puhelimen kaatuneen miehen taskusta.

Lisäksi epäiltyihin rikoksiin mahtuu varkaus ja varkauden yritys, jotka sijoittuvat tamperelaiseen kauppakeskukseen. Miehen epäillään yrittäneen peitellä molempia tekoja laittamalla varastettua tavaraa foliolla vuorattuun reppuun. Tapaukseen löytyy useampi todistaja, jotka asioivat liikkeessä samalla hetkellä.

Yksi miehen epäillyistä rikoskumppaneista on vielä tavoittamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat