Akaan Viialassa hengenvaarallista leikkiä – Nuoret laittavat kiskoille esineitä, väistävät junia viime tingassa

Poliisia ovat kevään aikana työllistäneet Akaan Viialassa sattuneet, raideliikennettä kiusanneet tihutyöt. Poliisi muistuttaa täkäläisiä nuoria, että kyseessä on jopa hengenvaarallinen leikki.

Poliisille on ilmoitettu Akaan Viialassa useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaratilanteita rautatieasemalla. Nuoret ovatmenneet vaarallisen lähelle junia, jotka kulkevat noin 200 km/h nopeudella aseman ohi.

Poliisille on ilmoitettu Akaassa myös tapauksista, joissa rautatiekiskoille on laitettu esineitä. Ne voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junien kulkua, jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa paikan päällä. Pahimmillaan ne voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Myös Lempäälässä, Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Viialassa sattuneista tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä muun muassa päivämäärien 23.3.2017 ja 5.4.2017 osalta. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina. Jos tiedät, kuka on vaarantanut raideliikennettä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittaa Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877 maanantaista sunnuntaihin kello 8–16 välisenä aikana.

– Olemme lisänneet valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä ja pyydämme vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään, kommentoi tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka.

Pekka Ruissalo