Paikalliset

Jo kertaalleen vankeuteen tuomittu ulkomaalainen mies vangittiin useista Tampereella tehdyistä ryöstöistä epäiltynä – Epäillään myös pikkuveljensä pahoinpitelystä

Jo kertaalleen ehdottomaan vankeuteen tuomittu ulkomaalaismies on jatkanut tuomionsa jälkeenkin rötöstelyä Tampereella. Eilen mies päätettiin vangita. Arkistokuva.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti tiistaina vangita ulkomaalaisen, vuonna 1997 syntyneen miehen, jonka epäillään syyllistyneen kuuteen Tampereella tapahtuneeseen ryöstöön. Yksi rikosnimikkeistä on pahoinpitely. Miehen epäillään pahoinpidelleen alaikäistä pikkuveljeään. Pikkuveli on kertonut, että mies on pahoinpidellyt häntä säännöllisesti.

Miehen uhriksi on joutunut yleensä alaikäisiä, miestä useamman vuoden nuorempia henkilöitä. Yksi tällainen tapahtuma sijoittuu viime vuoden elokuulle. Tuolloin Hämeenkadulla sijainneen R-kioskin edessä mies oli tullut 15-vuotiaan pojan luokse ja uhannut pahoinpidellä tämän, mikäli tämä ei anna puhelintaan. Mies oli siepannut puhelimen ja paennut tämän jälkeen paikalta.

Ajallisesti viimeinen episodi sijoittuu viime viikonloppuun. Tuolloin mies oli anastanut 14-vuotiaalta asianomistajalta polkupyörän Rientolankadulla. Tilanne sai alkunsa, kun mies oli kysynyt 14-vuotiaalta ja tämän kaverilta puhelinta lainaksi. He eivät olleet suostuneet, jonka jälkeen 14-vuotias oli saanut kymmenen nyrkiniskua päähänsä. Hetken kuluttua varastetulla Scott-merkkisellä pyörällä karkuun lähtenyt oli yrittänyt anastaa Pohtolankadulla 15-vuotiaan pojan kännykkää siinä kuitenkaan onnistumatta.

Miehen epäillään myös syyllistyneen Amurin Siwan ryöstöön tammikuussa. Tuolloin kauppaan tuli mies, joka uhkasi myyjää aseella. Myyjä oli luovuttanut ryöstäjälle varaston kassakaapista ja kassasta rahaa.

Oikeus katsoi vangitsemisen perusteeksi muun muassa sen, että epäilty on osoittanut poikkeuksellista piittaamattomuutta ja jatkanut väkivaltaista ja kovaa rikoskierrettä. Mies on ollut epäiltynä ryöstöstä jo kymmenen kertaa. Mies on tuomittu joulukuussa 2016 vuoden ehdottomaan vankeuteen, mutta tuomio ei ole rikoskierrettä katkaissut. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat