Nyt analysoi Juti Ilveksen ja Tapparan puolivälieräsarjan – "Kova sarja tulee!"

Ilveksen ja Tapparan välinen puolivälieräsarja jääkiekon SM-liigassa herättää Timo Jutilassa paljon näkemyksiä. Jutin mukaan sarja kääntyy Tapparalle viidessä tai viimeistään kuudessa ottelussa.

Pekka Ruissalo

Legendaarisella Timo Jutilalla on paljon sanottavaa tiistaina alkavasta Ilveksen ja Tapparan välisestä jääkiekon puolivälieräsarjasta. Jutila odottaa tamperelaisesta vastakkainasettelusta kovaa välienselvittelyä.

– Mielenkiintoinen sarja, joka menee Tapparalle 4-1 tai 4-2. Matseista voi tulla kuitenkin aivan uskomattomia, playoff-henki tarjoaa oman mausteensa ja tamperelainen välienselvittely vielä siihen... varmasti kaupunki syttyy, Jutila aloittaa.

Pitkän uran pelaajana tehnyt Jutila sanoo, että seuraavien päivien aikana pelaajilla ei varmasti ole vapaa-ajan ongelmia.

– Jätkät asuvat Hakametsässä. Käyvät välillä kotona nukkumassa ja sitten tullaan taas hallille.

Vaikka Jutila pitääkin Tapparaa sarjan ennakkosuosikkina, hän kehuu Ilvestä puolivälierävaiheeseen asti pääsemisestä.

Karri (Kivi) on tehnyt valmentajana kovan työn. Joukkuevoitto Porista oli lauantaina kova näyttö osaamisesta. Ilves ei varmasti tule antamaan tuumaakaan periksi, joten kova sarja tulee nytkin.

Jutila kehottaa kiekonseuraajia tarkkailemaan ottelusarjassa suurella varmuudella syntyviä taistelupareja.

– Toisen joukkueen hyökkääjä, toisen joukkueen puolustaja... tällaisia syntyy aina, seuraavassa matsissa jatketaan siitä mihin edellisessä jäätiin.

Pekka Ruissalo