Kulttuuri

Musiikkiteatteri jatkaa kulttuuriperinnettä

Musiikkiteatteri Palatsin toimitusjohtaja Petri Lairikko on tyytyväinen upeasti ehostettuun entiseen elokuvateatteriin.

Musiikkiteatterin pomo on kuin kotonaan historiallisessa maisemassa. Vanha elokuvateatteri on onnistuneesti saneerattu.

Musiikkiteatteri Palatsin johtaja Petri Lairikko myhäilee tyytyväisenä entisessä leffasalissa. Takavuosien remontti on mennyt nappiin, ja kulttuurivuokralainen kehuu paikkaa.

– Tämä paikkahan on legendaarinen. Ihmisille tulee täällä nostalginen kokemus. He alkavat väistämättä muistella niitä ensikokemuksiaan, kuka on ollut taka-aitiossa pussailemassa, kuka katsomassa Lumikkia ja seitsemää kääpiötä pikkulapsena, sanailee Lairikko.

Elokuvien näytäntö loppui entisessä Kino-palatsissa 1991. Vuonna 2006 areenan omistava Taitokaari Oy teki teatterissa perusteellisen entisöinnin. Lairikon johtama musiikkiteatteri on toiminut Tuulensuuntalossa nyt reilut kaksi vuotta.

– Palatsi on entisöity, täällä huokuu nyt alkuperäinen henki enemmän, kuin esimerkiksi 1970-luvulla, jolloin teatterin sisustaa oli muutettu alkuperäisestä. Kino-Palatsiahan oli muutettu vuosikymmenten mittaan väärään suuntaan.

Monien haikailema nouseva penkkirivistö poistettiin remontin yhteydessä – mikä taas näin jälkikäteen tuntuu täsmälleen oikealta ratkaisulta.

– Olemme saaneet äänitekniikan hyvälle tasolle. Seinät ja katto on betonia, joten äänipuoli on ollut haastava. Kaiuttimia on nyt joka puolella salia. Se palvelee myös koko taloyhtiötä, koska meillä ei ole desibeliongelmia. Ääni ja musiikki saadaan kuulumaan tasapuolisesti kaikkialle.

Lairikko uskoo, että Musiikkiteatteri Palatsin tulo on piristänyt tamperelaista teatterimaailmaa.

– Teatteripääkaupungin vetovoima on entisestään kasvanut. Omalla tavallaan kaikki teatterin näkyvyys ruokkii kaikkia alan toimijoita. Ei Tampereen teattereiden kävijämäärä ainakaan ole laskenut meidän tulomme jälkeen. Tuntuu siltä, että Palatsilla on käynyt paljon sellaisiakin, jotka eivät aiemmin ole teatterissa vierailleet.

Seuraava suuri tapaus on Juice-musikaali, joka saa ensi-iltansa syksyllä.

– Ennakkokiinnostus on ollut kovaa. Haluamme tehdä musikaalin hyvin, ja nimenomaan kunnianosoituksena Juicelle. Sen jälkeisiä produktioita ei ole vielä päätetty. Syyskuun loppuun mennessä pitää päättää, mitä keväällä 2012 esitetään. Onneksi koneistomme on aika kevyt, joten lyhyelläkin varoitusajalla pystytään tekemään päätöksiä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat