Paikalliset

EOP mukaan kuntavaaleihin Tampereella ja Nokialla – Tällainen on kuntavaaliohjelma

POLITIIKKA Eläinoikeuspuolue osallistuu kuntavaaleihin ensimmäistä kertaa Pirkanmaalla.

Kuvituskuva.

Ari Peltonen

Viime vuonna puoluerekisteriin päässyt Suomen Eläinoikeuspuolue (EOP) asettaa ehdokkaita ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa myös Tampereella ja Nokialla. Kunnallisessa vaaliohjelmassaan puolueen ehdokkaat painottavat lihanormin purkamista, mikä tarkoittaa eläinten hyväksikäytön lopettamista ja siirtymistä ihmiskeskeisestä päätöksenteosta kaikkien elollisten tarpeet huomioon ottavaan kunnalliseen päätöksentekoon.

Kahdeksan periaatteen kuntavaaliohjelman painopiste ei ole ainoastaan eläinsuojelussa, vaan siinä keskitytään laajemmin kaikissa kunnallisen päätöksenteon eläinten oikeuksiin ja hyvinvointiin vaikuttavissa osa-alueissa, kuten julkisessa ruokailussa, koulutuksessa, kaavoituksessa, rakentamisessa ja liikenteessä. Tampereen osalta erityistä huomiota on kiinnitetty eläinten viihdekäytön lopettamiseen ja Särkänniemen ja kaupungin moraaliseen vastuuseen delfinaarion entisistä asukkaista.

Eläinoikeuspuolueen ehdokkaina Tampereella ovat Vesa Kardin, DI ja Hilkka Luosa, FM, tekninen kirjoittaja. Nokialla ehdokkaaksi asettuu Jaakko Perttunen, sosionomi, järjestöaktiivi.

Tampereen lisäksi EOP on mukana kuntavaaleissa Helsingissä, Turussa, Sallassa ja Vesannossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat