Kulttuuri

Näin Näsinneulan ravintola avasi remontin jälkeen

Tarjoilija Susan Okker valmistelee tajoilua lounasasiakkaita varten.

Helinä Kanninen

Ravintola Näsinneula on avannut ovensa remontin jälkeen. Salin sininen katto on vaihtunut tumman harmaaksi ja kalusteet on uusittu.

– Myös katot otettiin auki. Samoin huollettiin lattian alla ravintolaa pyörittävät moottorit. Ne ovat alkuperäiset, sillä parempaa ratkaisua lattiaa pyörittämään ei ole löydetty, johtaja Anne Uurasjärvi kertoo.

Entistä on sentään pyöreän ravintolasalin keskusosaa kiertävä betoniseinä.

Ravintolan uudistuksessa on haettu skandinaavista, pelkistettyä ja maanläheistä ilmettä ajan hengessä. Ravintolasalin katossa olevat 1 274 lamppua vaihdettiin led-valoihin.

– Näin saatiin aikaan noin 70 prosentin sähkönsäästö, Uurasjärvi kertoo.

Ravintola Näsinneulan avaamisesta tulee vappuna kuluneeksi 40 vuotta. Ravintolan uuden ilmeen suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehdit Pervin Imaditkin ja Mari Kastio Arkval Arkkitehdit Oy:stä. Kastio oli suunnittelemassa myös edellistä vuonna 1996 tehtyä remonttia.

Ravintolaan on nyt myös liikuntarajoitteisilla helppo tulla, sillä portaikkoon on rakennettu tuolihissi. Ravintolaosa on lisäksi rauhoitettu niin, että ovi erottaa sen näköalatasanteesta.

Ravintolan täysiä kymmeniä juhlistetaan vaihtelevilla menuilla.

– Toteutamme tämän vuoden aikana kolme klassikkomenua, joissa tuodaan kyseiselle aikakaudelle tyypillisiä piirteitä ja ruokia, mutta modernisti, keittiömestari Eeva Kokko kertoo.

Juhannukseen saakka voimassa oleva Nousukausi-menu tuo ravintolaan tuulahduksen 1970-lukua.

Näsinneula avattiin yleisölle 29.4.1071. Torni on siitä saakka ollut Tampereen ikoni, mutta myös koko Suomen maamerkki. Tornissa on ollut monenlaista toimintaa. Yökerhona ravintola oli 1970-luvulla ja rullaluisteluratana 70- ja 80-lukujen vaihteessa.

– Ravintolassa tavataan yritysasiakkaita ja vietetään perhejuhlia. Täällä on kosittu tosi monta kertaa, markkinointijohtaja Tiina Mörttinen tietää.

Ravintola Näsinneula

uusittu ravintola

remontin arkkitehteina Pervin Imadit ja Mari Kastio

ravintolapaikkoja 150

avattu 28.4.1971

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat