Eduskunta ei kumoa sukupuolineutraalia avioliittolakia – Katso tästä miten pirkanmaalaiset äänestivät

Aito Avioliitto-kansalaisaloite kaatui eduskunnassa äänestyksen jälkeen. Arkistokuva.

arkisto/Lotta Åberg

Eduskunta on äänestänyt tänään sukupuolineutraalin avioliittolain vastaisesta kansalaisaloitteesta. Kansanedustajista 120 äänesti sitä vastaan, 48 puolesta ja tyhjää 2. Poissa äänestyksestä oli 29 edustajaa. Homoparien avioliittoa vastustava Aito avioliitto -aloite keräsi yli 100 000 allekirjoitusta.

Näin pirkanmaalaiset äänestivät. Puolesta-kannalla ovat homoparien avioliiton puolesta ja vastaan-kannalla sitä vastaan olevat kansanedustajat. Huomioitavaa jakautumassa on keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajien erilaiset kannat. Tamperelainen Tiina Elovaara oli perussuomalaisten neljästä pirkanmaalaisedustajasta ainoa, joka äänesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Sama tilanne oli tamperelaisella Mikko Alatalolla keskustan pirkanmaalaisedustajia vertailtaessa.

Puolesta: Mikko Alatalo (kesk), Tiina Elovaara (ps), Jukka Gustafsson (sd), Satu Hassi (vihr), Harri Jaskari (kok), Pauli Kiuru (kok), Sanna Marin (sd), Ilmari Nurminen (sd), Olli-Poika Parviainen (vihr), Arto Satonen (kok), Pia Viitanen (sd) ja Sofia Vikman (kok).

Vastaan: Pertti Hakanen (kesk), Lea Mäkipää (ps), Martti Mölsä (ps), Arto Pirttilahti (kesk), Sami Savio (ps) ja Sari Tanus (kd).

Poissa: Anna Kontula (vas)

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä