"Avaamiseen päädyttiin palautteen perusteella" - Yllätyskäänne: Hämeenkadun itäpää avataan väliaikaisesti yksityisautoille

Hämeenkadun itäpää avataan yksityisautoille määräajaksi.

Tampereen kaupunki tiedotti Hämeenkatu-suunnitelmistaan tänään.

Ratkaisulla halutaan helpottaa liikenteen sujumista käynnissä olevien liikenne- ja rakennushankkeiden aikana.

- Rakennusaikanakin on huolehdittava liikenteen sujumisesta, ja siihen on etsitty ratkaisuja, kertoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok).

Hämeenkadun itäpää palaa kaiken ajoneuvoliikenteen käyttöön kesäkuun alkuun saakka. Aiempi määräaikainen joukkoliikennekokeilu päättyi vuodenvaihteessa.

Myös ratikan vaatimien töiden aloitusta asematunnelissa ja Hämeenkadulla lykätään kesäkuuhun.

- Hämeenkadun määräaikaisen avaamisen toivotaan helpottavan hieman keskustan liikennettä, koska se lisää nykytilanteeseen verrattuna reittivaihtoehtoja. Avaamiseen päädyttiin saadun palautteen perusteella, sanoo apulaispormestari Pekka Salmi (sd).

Vielä ennen joulua Salmi vastasi väliaikaisesta avaamisesta tehtyy valtuustokyselyyn, että itäpään määräaikaisessa avaamisessa ei ole järkeä.

Hämeenkatu palaa kaiken ajoneuvoliikenteen käyttöön käytännössä helmikuun alussa, kun muun muassa tilapäiset kisatojen kavennuksent puretaan pois.

Hämeenkatu muuttuu hyväksyttyjen katusuunnitelmien mukaisesti lähivuosina koko matkaltaan joukkoliikenne- ja kävelykaduksi, jossa on myös pyöräväylä. Myös ratikka kulkeen Hämeenkatua pitkin.

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva