Minne mennä

Suomen ensimmäinen pelimuseo avautuu – Loppiaisviikonloppu avaa Suomen juhlavuoden

Tampereella avataan torstaina Suomen ensimmäinen pelimuseo.

Suomen pelimuseo avautuu huomenna.

Museokeskus Vapriikki

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan torstaina Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian. Museo on Suomen ensimmäinen pelaamiseen keskittyvä museo ja yksi harvoista koko maailmassa.

Kävijät voivat kokeilla uudessa museossa eri aikakausien pelejä niiden oikeissa ympäristöissä. Museossa on esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970­-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen.

Pelimuseo tarjoaa myös tilat seminaareille, pelimaratoneille, erilaisille harrastajakokoontumisille ja vaikkapa elektroniselle urheilulle. Sen halutaan olevan paikka, minne kaikkien peleistä kiinnostuneiden on helppo tulla. Museon ilmapiirin toivotaan ruokkivan myös uusien peli-­ideoiden synnyttämistä.

Suomen pelimuseo on Tampereen kaupungin, Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti. Suomen pelimuseota ovat rahoittaneet sekä Tampereen kaupungin museopalvelut että Avoin Tampere ­-ohjelma. Vuoden 2015 aikana toteutettiin joukkorahoituskampanja, jonka kautta kaikki halukkaat pääsivät tukemaan pelimuseon syntyä. Kampanjassa museota tuki yli 1100 mesenaattia ja rahaa saatiin kerättyä lähes 86 000 euroa. ­­­­­

Museoiden loppiaisviikonloppu avaa Suomen juhlavuoden 2017 museoissa. Tampereelta ovat auki tulevana viikonloppuna ainakin Museokeskus Vapriikki ja Lauri Viita -museo. Lauri Viita -museossa on sunnuntaina kahvitarjoilu, ja siellä voi tutustua museon uudistettuun perusnäyttelyyn. Sunnuntaina voi myös kuulla opastusta kirjailija Lauri Viidan tuotannosta ja elämänvaiheista ja Pispalan historiasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat