Rock City

Kapinaa Tampereella vuonna 2017! – Punkin ystävän joulu koittaa nyt

Huoran vuosi 2017 tulee olemaan mielenkiintoinen. Perjantaina tamperelaisyhtye ryskää kotikaupungissaan.

Pekka Nurmi

Viides Punk Rock X-mas raikaa Yo-talolla, jossa nähdään torstaista lauantaihin peräti 11 yhtyettä.

Bileet avaa torstaina Pää Kii -orkesterin Teemu Bergmanin uusi, folk-henkinen Pitsanaama-projekti, joka esittää akustisia versioita maestron tuotannosta.

Pitsanaaman jälkeen lavan valloittavat Tampereen oma Joni Ekman Koirineen sekä niin ikään hieman popimmasta näkökulmasta punkkia lähestyvä Katujen Äänet.

Illan päättää jo 20 vuotta olemassa ollut, mutta uuteen nousuun yltänyt pop-punktrio Sur-rur.

Perjantaina päästellään täysillä Pystyyn Kuolleiden Hippien, Riistettyjen, Lapinpolthajien sekä etenkin maaliskuussa debyyttialbuminsa Hukutaan paskaan julkaisevan Huoran tahtiin.

– Levystä tuli kova kokonaisuus! Sitä ei suunniteltu tai tekemällä tehty, joten oli huikea tilanne ekan kerran kuunnella levy läpi ja kokea se tunne, minkä noi biisit yhdessä luo. Oon ite tohkeissani ja mielenkiinnolla odotan, mitä ajatuksia muille herää meidän tavasta elää, pohtii Huoran laulaja Anni.

Huora on toistaiseksi julkaistujen biisiensä perusteella kovassa nosteessa vuonna 2017.

– Huoran vuosi näyttää helvetin mielenkiintoiselta! Siellä on tulossa kaikkee... On keikkoja kaupungeissa, missä ei olla vielä käyty, festarivetoja, mitä ei olla ikinä tehty ja se eka levykin tosiaan saadaan ulos!

Punk Rock X-masin lauantai kuuluu helsinkiläiselle vanhemman polven punkille, sillä pääkaupungista suuntaavat Mansesteriin Sehr Schnell ja Nolla Nolla Nolla, jotka ovat molemmat julkaisseet äskettäin uutta materiaalia vuosikymmenien tauon jälkeen.

Miltä tuntuu soittaa vuonna 2017 Sehr Schnellin ja Widowsin kanssa keikka, Nolla Nolla Nollan rumpali Ykä Knuuttila?

– Ihan helvetin hyvältä, vaikka kyllä me me mielellään soitetaan nuorempienkin bändien kanssa. Itse olin pikkupoikana Tavastialla vuonna 1980 katsomassa, kun Widows äänitti siellä livelevyään, Ykä toteaa.

Punk Rock X-masin lauantain täydentää siis kolmas helsinkiläinen, aikoinaan Poko Rekordsille levyttänyt Widows. Toivottavasti Tappari ja kumppanit paukuttavat ilmoille myös tunnetuimman kappaleensa eli version Viisikko-sarjan tunnusmelodiasta Famous Five!

Punk Rock X-mas Yo-talolla 5.-7.1.

yo-talo.com

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat