Paikalliset

Oikaisupyyntö kaupunginhallitukselle: "Teiskon motocross-radalle myönnetty 40 000 euroa on palvelusopimuksen vastainen"

Tältä motocross-rata näyttää Googlen Karttapalvelun Earth-näkymässä.

Google Karttapalvelu

Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskukselle myönnetystä 40 000 euron avustuksesta on tehty oikaisuvaatimus Tampereen kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus myönsi joulukuussa Vauhtipuisto ry:lle 40 000 euron avustuksen, jotta motocross-radalle saadaan rakennettua kastelujärjestelmä.

Oikaisuvaatimuksen on tehnyt kaupunginvaltuutettu Mikko Leppälahti (kok). Hänen mukaansa avustus on palvelusopimuksen vastainen.

Palvelusopimuksen mukaan Vauhtipuiston on ylläpidettävä alueella asianmukaisia harrastusolosuhteita harrasteilmailulle ja moottoriurheilulle sellaisessa laajuudessa kuin olosuhteet olivat vuonna 2013.

– Toimintakauden 2013 aikana motocross-radalla oli toimiva kastelujärjestelmä, Leppälahti muistuttaa oikaisuvaatimuksessaan.

Leppälahti mainitsee siitäkin, että Vauhtipuisto ry on antanut kaupunginhallituksen jäsenille ja johtaville virkamiehille virheellistä tietoa siitä, miksi kastelujärjestelmä poistettiin motocross-radalta. Vauhtipuiston näkemyksen mukaan kastelujärjestelmä poistettiin motocross-radalta yöllä rikollisesti. Todellisuudessa Vauhtipuisto ry pyysi poistamaan kastelujärjestelmän, jotta uutta järjestelmää päästään asentamaan.

Leppälahden mukaan Vauhtipuisto ry on rikkonut palvelusopimusta vuosina 2015 ja 2016, sillä radalla ei ollut kastelujärjestelmää.

Leppälahti muistuttaa, että sopimuksen ehtojen täyttämättömyydestä olisi pitänyt vähentää tuottajalle maksettavaa korvausta, joka on 75 000 euroa vuodessa.

–  Vauhtipuisto ry ei ole urheilu- tai harrastusseura, vaan kaupallinen muutaman yksityishenkilön yhdistys, jonka tulonlähde on Tampereen kaupungin palvelusopimus. Kahden ensimmäisen toimintavuoden 2014 ja 2015 on yhdistyksen tilinpäätösten mukainen ylijäämä yli 30 000 euroa, joten kastelujärjestelmän rakentamiseen olisi taloudellisia mahdollisuuksia ilman avustustakin. Yhdistyksellä ei ole kilpailu-, juniori-, eikä seuratoimintaa, Leppälahti muistuttaa oikaisuvaatimuksessaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat