Paikalliset

Tesomalla saa kokeilla villeimpiäkin ideoita – Koklaamosta tullut jo kolme uutta palvelua

KAUPUNKI Koklaamossa etsitään ratkaisuja tesomalaisten arjen haasteisiin.

Sirppa Karttunen kertoo ideaansa liikuntapalvelusta Lilli-Nora Siikasmaalle, Nina Mustikkamäelle ja Helvi Liukkaalalle.

Tulevaisuudessa Tampereen liikenteestä voi bongata Reenitaksin ja Raholan liikuntahallilta yhdessä nyrkkeileviä perheitä. Ensi vuonna Tesoman palloiluhallilla on myös mahdollisuus osallistua kuntopiirityyppisille liikuntatunneille. Tulevaisuudennäkymä on seurausta Oma Tesoma -hankkeeseen kuuluvan Koklaamo-toiminnan konseptikehittelystä.

– Ensimmäisen Koklaamon teemaksi valittiin liikunnallisten perheiden arjen haasteet, koska Tesomalla on kattavat liikuntamahdollisuudet. Koklaamon tarkoituksena on kartoittaa tesomalaisten arjen haasteita ja viedä tieto yhdistyksille ja yrityksille, jotka alkavat kehittää ongelmiin ratkaisuja. Ratkaisut voivat olla tuote- tai palvelukonsepteja, joita kokeillaan käytännössä osana toimintaa, kertoo Koklaamon projektipäällikkö Nina Mustikkamäki.

Toiminnassa kehitetään ideoita noin kahden kuukauden ajan, ja sen teemat ovat vaihtuvia. Tammikuussa etsitään ratkaisuja liikenneturvallisuuden parantamiseen, ja yritykset ja yhdistykset voivat hakea mukaan 3. tammikuuta saakka.

– Yritykset voivat tuoda kehitettäväksi villejäkin ideoita, koska niitä voidaan helposti kokeilla käytännössä. Jokaiseen teemaan liittyen järjestetään neljä työpajaa, joiden aikana syvennetään ymmärrystä teemaan liittyvistä haasteista, kehitetään ratkaisuideoita ongelmaan luomalla tuote tai palvelukonsepteja, kartoitetaan niiden kysyntää ja kokeillaan niitä käytännössä, Mustikkamäki kertoo.

Toiminnassa on ratkaistu jo ensimmäisen teeman haasteita.

– Liikunnallisten perheiden haasteet liittyvät pitkälti ajankäyttöön, ja yrityksille annettiinkin pohdittavaksi, miten viedä monta lasta eri paikkoihin samaan aikaan, miten varmistaa lapsen terveellinen ruokavalio kiireessä ja mitä tehdä sillä aikaa, kun lapsi harrastaa, kertoo Koklaamon projektisuunnittelija Lilli-Nora Siikasmaa.

Lasten harjoitusten aikana vanhemmille järjestettävät liikuntahetket jatkuvat Tesoman palloiluhallilla tammikuussa, ja konsepti halutaan viedä tulevaisuudessa myös muihin kaupunginosiin.

– Olisi hienoa saada myös vanhemmat innostumaan terveyttä edistävästä liikunnasta, koska se tuo energiaa arkeen. Kaikille avoin liikuntahetki on tarkoitus järjestää Tesomalla mahdollisimman monta kertaa viikossa. Noin puoli tuntia kestävä pääasiassa oman kehon painolla tehtävä lihaskuntoharjoittelu sopii jokaiselle, kertoo liikunta-alan yrittäjä Sirpa Karttunen.

Koklaamo

kohtaamispaikka, joka tuo yhteen kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt

etsii ratkaisuja asukkaiden arjen ja uudistuvan kaupunkiympäristön haasteisiin

yritykset ja yhteisöt luovat ratkaisuehdotuksia ja kokeilevat niitä yhdessä käyttäjien kanssa

tavoitteena tuottaa valmis tuote- tai palvelukonsepti

kuuluu Oma Tesoma -hankkeeseen, joka on Tampereen kaupunkistrategiaa ja kaupunkiseudun kasvusopimusta toteuttava ohjelmallinen kehittämishanke

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat