Paikalliset

Tampereelle on tulossa Reenitaksi – Lapsille kimppatakseja harrastuksiin

KAUPUNKI Koklaamossa yritykset ja yhteisöt luovat ratkaisuehdotuksia arjen haasteisiin kokeillen niitä yhdessä käyttäjien kanssa.

Tulevaisuudessa taksi saattaa kuljettaa lapsia harrastuksiin. Kuvituskuva.

xxxx

Tampereen Aluetaksi Oy kehitti Koklaamossa kyytipalvelu Reenitaksin, jossa asiakas voisi tilata treenikyydin lapselleen sovelluksen kautta.

– Lasten treenit alkavat usein silloin, kun vanhemmat lopettelevat työpäiviään. He eivät aina ehdi viemään lapsia harjoituksiin. Kehitimme kyytipalvelun, jossa kuljetettaisiin kolmesta neljään lasta samalla kyydillä treeneihin. Heidät haettaisiin alueellisilta keräilypaikoilta, ja vanhemmalle tulisi ilmoitus sovellukseen, kun lapsi on kyydissä. Kimppakyydin ansiosta palvelun kulu voitaisiin jakaa usean käyttäjän kesken, mutta vielä ei ole tiedossa, millainen maksutapa palvelulle tulisi, kertoo Tampereen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

Sovellus voitaisiin ottaa käyttöön aikaisintaan ensi syksynä.

– Kyytisovellusta ei ole vielä olemassa, koska tällä hetkellä pohdimme palvelun kannattavuutta. Keväällä on tarkoitus päättää palvelun käyttöönotosta. Sovelluspilottia voitaisiin kokeilla jo keväällä, jos päätös on myönteinen, Liukkaala toteaa.

Täältä voit lukea, mikä Koklaamon tarkoitus on.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat