Näin monta lahjaa vähävaraisille lapsille on jo tuotu – Keräys käynnissä vielä viikon

Tullintorille on kertynyt jo tällainen lahjakasa. Perjantaihin mennessä lahjoja oli annettu liki 400.

MKS Events, Tullintori, Hope ry

KERÄYS Tampereella on käynnissä mittava joululahjakeräys. Tavoitteena on 2 000 lahjaa.

Vähävaraisten lasten joululahjakeräykseen oli tuotu perjantaihin mennessä liki 400 joululahjaa. Hope ry, kauppakeskus Tullintori ja MKS Events käynnistivät keräyksen joulukuun alussa.

Lapset olivat saaneet esittää itse toiveitaan joulupukille. Hope ry:n antamaan listaan oli kirjattu hieman alle 200 lahjatoivetta, ja suurin osa toiveista on jo toteutunut. Listalla olevista lahjoista puuttuu enää neljännes. Perjantaina toivelistalla oli esimerkiksi pallomeripalloja, paloauto, muovailuvahaa, radio-ohjattava auto ja Tapparan fanituotteita.

Keräyksen järjestäjien tavoitteena on saada vähävaraisille lapsille ja nuorille yhteensä 2 000 lahjaa. Näin jokainen Tampereen Hope ry:n asiakasperheen lapsi saisi yhden joululahjan.

– Keräystä on jäljellä viikko ja pyrimme saamaan tavoitteen täyteen. Tämä on vielä mahdollista, jos saisimme lahjoituksia myös listan ulkopuolelta. Keräykseen voi siis tuoda melkein mitä tahansa uutta tuotetta, lahjakorttia ja tavaraa, josta tulee lapselle tai nuorelle hyvä mieli, MKS Eventsin yrittäjä Merikukka Salmi kertoo.

Salmi haastaa mukaan myös yrityksiä.

– Perinteisten yrityslahjojen sijaan niihin tarkoitetut varat voi käyttää hyvään tarkoitukseen. Minuun on jo ottanut yhteyttä yritys, joka tiedottaa asiakkailleen, että he osallistuvat tähän keräykseen ja ostavat varoilla leluja, päivittäistuotteita ja lahjakortteja. Toivomme, että mahdollisimman moni yritys hyödyntäisi tämän mahdollisuuden.

Tullintorilla järjestetään keskiviikkona 14. joulukuuta kello 15 tilaisuus lahjakeräyksen tiimoilta.

– Muistutamme tilaisuudessa keräyksen lähenevän loppuaan ja toivomme tavoitteeseen pääsemiseksi loppukiriä. Paikalla on myös musisoimassa Pasi Vainionperä, ja lisäksi Hope ry:n Mikael Kettunen kertoo Hope ry:n toiminnasta ja kuinka nämä vähävaraisten perheiden joulun pelastavat lahjat toimitetaan perille, Salmi kertoo.

Marjo Rämö