Keltaisen Talon viimeiseltä ylläpitäjältä raju avautuminen – "Talon purkaminen on ihan helvetin typerä teko"

Keltaisen Talon kohtalo suututtaa Maria Mattilaa.

Helinä Kanninen

Tammelassa sijaitsevaa Keltaista Taloa on alettu purkaa. Pitkäikäinen rakennus oli viimeksi vuokrattuna Maria Mattilalla. Mattila järjesti parin vuoden aikana paikalla lukuisia kulttuuritapahtumia, ja äänitettiin talossa myös levyjäkin. Mattila ottaa asiaan kantaa Facebook-päivityksessään.

– Keltaisen Talon purkaminen on Tampereen kaupungilta ihan helvetin typerä teko. Uinuvasta, unohdetusta talovanhuksesta tuli kahdessa vuodessa elinvoimainen ja valoisa mitä erilaisimpia elämyksiä tarjonnut kulttuurityön keidas. Se ei maksanut kaupungille MITÄÄN. Kaikki tapahtui talkootyönä. Talo työllisti ihmisiä ja tarjosi sivutuotteena sosiaali/mielenterveysapua. Ihmiset antoivat sitä pyyteettömästi toisilleen, Mattila kirjoittaa.

– Sen sijaan mietitte päänne puhki ja budjetoitte rahat mitä älyttömimpiin "työllistämis" -ja "kuntouttamis" -hankkeisiin ja -laitoksiin ja vielä älyttömämpiin kuukausipalkkoihin. Oma-aloitteinen, talkootyönä tapahtuva kansalaisaktiivisuus ei kelpaa, koska raha loistaa poissaolollaan.

Mattilaa harmittaa eritoten se, että talo purettiin tiehankkeen alta.

– Kahdessa vuodessa talkoovoimin rakennettu turvallinen, keltainen yhteisö murjottiin tänään surutta, koska tilalle tulee TIE. Pitäkää ne v*tun viisivuotissuunnitelmat, kymppitonnien budjetit ja turhantoimittajien kuukausipalkat – ette te oikeesti edes halua sitä kansankulttuuria. Te haluutte lisää rahaa ja valtaa.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä