Paikalliset

Terhi Kiemunki sakoistaan: "Käräjäoikeus on tehnyt päätöksen kovan julkisuuspaineen alla"

Terhi Kiemunki

Tamperelainen/Arkisto

Terhi Kiemunki (ps) on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänelle langetettiin tuomioksi 30 päiväsakkoa, josta hänelle kertyy maksettavaksi 450 euroa.

Sakot tulivat blogikirjoituksesta ”Kun unelma on saavutettu, on myöhäistä katua”.

Kiemunki julkaisi heti tuomion jälkeen lehdistötiedotteen, jossa hän syyttää, että käräjäoikeus on tehnyt päätöksen kovan julkisuuspaineen alla. Kiemunki aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

– Tässä on kyse periaatteesta, nyt ollaan määrittelemässä mitä mieltä Suomessa saa olla. Suunta on huolestuttava, Kiemunki kirjoittaa tiedotteessa.

Erikoisinta tässä kaikessa on se, että Kiemunki teki itse tutkintapyynnön kirjoituksistaan.

Kiemunki perustelee tuomioon johtanutta blogikirjoitustaan seuraavasti:

– Kirjoitin blogitekstini, koska minut oli tuomittu median ja vihervasemmiston toimesta rikolliseksi vihan lietsojaksi, jota sai solvata ja herjata mielin määrin julkisesti ja yksityisviestein, joissa uhattiin henkeä ja jopa perhettä. Todella rumia sanoja, sellaisia en ole itse koskaan käyttänyt kenestäkään ihmisestä. Tämä solvaaminen jatkuu edelleen, ja sen sallitaan jatkuvan. Kukaan ei vie oikeuden eteen vihapuheesta ja uhkauksista, jotka kohdistuvat avoimesti suomalaisia vastaan. Tässä maassa – ja koko Euroopassa – leviää valtavalla vauhdilla kulttuuri, josta ei saa kertoa mielipidettään. Jos kerrot, olet kiihottanut kansanryhmää vastaan ja sinut tuomitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat