Paikalliset

"Tornitalojen muodostama sekunda-Manhattan" – Helvetin ruma Tampere antaa täyslaidallisen kaupunkisuunnittelulle

Onko Tampere mielestäsi kaunis vai ruma kaupunki? Vastaa kysymykseen uutisen perässä.

Petteri Mäkinen

Ensinnä voisi kysyä miksi kuvata helvetin rumaa Tamperetta koska rumuus on kaupungissa holistisen kokonaisvaltaista ja massiivista eli luo silmänsä mihin tahansa muualle kuin ylös taivaaseen niin vastaan tulee ainoastaan ja vain saatanan ankeaa ja rumaa tai vähintäänkin helvetin tylsää ja yksiulotteista eli mielikuvituksetonta kaupunkimaisemaa ja rakennussuunnittelua.

Muun muassa näillä sanoin kuvaa Helvetin ruma Tampere-nimellä kulkeva blogi kaupungin arkkitehtuuria ja rakennussuunnittelua. Maaliskuussa aloitettu blogi omistaa osioita Tampereen eri kaupunginosille: edustettuina ovat muun muassa Kalkku, Tesomaa, Härmälä ja Hatanpää. Ja Messukylä.

– Messukylänkadun varrelta esittelen aluksi muutaman talohirvityksen ja kamalan rötiskön, jotka loukkaavat jokaisen esteetikon hienostunutta silmää vastenmielisellä olemassaolollaan. Nämä röttelöt tosin eivät pyytele olemistaan anteeksi, mutta henkilöt jotka ne aikoinaan kadun varteen pykäsivät olisivat kyllä anteeksipyynnön velkaa, blogi sivaltaa.

Esillä on muun muassa osoitteessa Messukylänkatu 34 sijaitseva talo.

– Rötiskö on toiminut sen seitsemän sortin kebab- pizza- ja kaljakuppilana mutta nyt sen jakeluluukku on lopullisesti suljettu. Kertakaikkiaan luotaantyötävän näköinen mörskä joten ei ihme ellei kauppa ole käynyt...

Blogiin voit tutustua tästä linkistä.

Millainen kaupunki Tampere on esteettisesti?

Kaunis.
62% (178 ääntä)
Ruma.
38% (107 ääntä)
Ääniä yhteensä: 285

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat