Paikalliset

Kelan talo on nyt tyylikkään harmaa

JULKISIVU Kaupunkikuva-arkkitehti lähettää kiitokset rakennuttajalle.

Yläkuvassa Kelan talo nyt ja alakuvassa ennen. Remontti on vielä kesken. Punaisesta tulee nyt harmaa. Kaupunkikuva-arkkitehti Jalo Virkki pitää vaihdosta perusteltuna.

Marjo Rämö

Kelan talo on vaihtanut väriä. Punainen tiilenväri on saanut väistyä, ja tilalle on tullut tyylikäs harmaa. Uusi väri paljastui, kun telineitä purettiin Aleksis Kiven kadun puolelta parisen viikkoa sitten.

Talon omistaja oli aluksi sitä mieltä, ettei väriä ollut tarpeen muuttaa. Rakennuksen omistaa Sini-Kulma Oy.

– Tarkoitus oli tehdä vain välttämättömät työt ja korjata ikkunat. Lopulta päädyttiin siihen, että väriä vaihdetaan, A-Insinöörien projektipäällikkö Mikko Heikkinen kertoo.

Julkisivuremontin pääsuunnittelijana on A-Insinöörien Aija Tanila.

Kelan talon värisävy harkittiin tarkkaan. Rakennuksen toisella puolella on valkoinen kaupungintalo ja toisella puolella vaaleankellertävä Sandbergin talo. Samassa talorivistössä on myös vaalea Raatihuone.

– Rivistöön toivottiin neutraalia väriä, Heikkinen kertoo.

Kelan talon julkisivuremontti on vielä kesken. Katujulkisivujen 2. ja 3. kerroksen ikkunat vaihdetaan vielä remontin yhteydessä valkoisiksi. Katutason näyteikkunat uusitaan ensi keväänä.

Kaupunkikuva-arkkitehti Jalo Virkki lähettää ison kiitoksen rakennuttajalle värin vaihdoksesta.

– Yleensä pesubetonia ei maalata, vaikka maali siinä pysyykin. Siksi tämä ratkaisu on hyvin poikkeuksellinen ja kiitoksen arvoinen.

Tampere on täynnä pesubetonitaloja, joiden väri on varsin ruma.

– Niihin on vaikea löytää hyvää väriä. Tässä Sini-Kulman talossa siinä on onnistuttu, ja harmaa on perusteltu väri. Aiemmin rakennus erottui vaaleasta talorivistöstä voimakkaana. Nyt rakennus antaa itsestään jopa utuisen vaikutelman. Utuisuus tulee siitä, että myös katto on vaalea. Jos katto joskus remontoidaan, niin silloin väriksi kannattaa valita musta, kaupunkikuvaarkkitehti Virkki toteaa.

Kelan talo on valmistunut vuonna 1979, ja sen on suunnitellut Antti Tähtinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat