Paikalliset

Mäyränmäen tiedepäiväkoti täyttyi nopeasti – Laajentumista harkitaan

Hokauksen päiväkodin johtaja Kirsi Kurkinen ehti tehdä 30 vuotta töitä kunnallisella puolella. Yksityispäiväkotiin hänet houkutteli tiedepainotteisuus ja mahdollisuus kehittää uutta.

Marjo Rämö

Tampereen uusin tiedepäiväkoti kiinnosti vanhempia jo ennen avajaisia. Tiedepäiväkoti Hokaukseen alkoi tulla paikkavarauksia jo keväällä.

– Päiväkoti avattiin 1. elokuuta, ja nyt kaikki paikat ovat täynnä, päiväkodin johtaja Kirsi Kurkinen kertoo.

Hokauksessa on tällä hetkellä 59 lasta, joista 37 on alle kolmevuotiaita. Päiväkoti sijaitsee Mäyränmäessä, Vuoreksen ja Hervannan välissä.

– Vuores kasvaa kovaa vauhtia. Alle kolmevuotiaiden lasten määrä yllätti meidät. Olemme jo miettineet päiväkodin laajentamista, mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

Hokaus toimii luonnontiedepainotteisesti. 

– Tieteellisen ajattelun oppiminen on tänä päivänä tärkeää, ettei lapsi ole toisten vietävissä. Haastamme lapsen omaa ajattelua arjen kaikissa puuhissa ja mahdollistamme löytämisen ja ihmettelyn ilon. Lapsi on luonnostaan tutkija, ja siksi lapset ovat suhtautuneet tiedekasvatukseen innolla. Tutkijantakit ja suojalasit ovat heille tärkeitä. Niitä pidettiin päällä silloinkin, kun katselimme leppäkerttuja, Kurkinen kertoo.

Hokaus on palvelusetelipäiväkoti. Asiakasmaksut määräytyvät samoin periaattein kuin Tampereen kaupungin päiväkodeissa.

Hokaus kuuluu Pilke Päiväkoteihin. Yritys on avaamassa vuodenvaihteessa toisen päiväkodin Annalaan. Sen nimi on Nuottisillan päiväkoti, ja siellä on musiikkipainotus.

Lisäksi Pilke Päiväkodeilla on Nokialla englanninkielinen Peppi&Bobby -niminen päiväkoti.

Lisää asiaa yksityisistä päiväkodeista keskiviikon Tamperelaisessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat