Paikalliset

Tampereen ravintoloihin aletaan myydä äkkilähtöjä – Vime hetken pöytävarauksella voi saada kymmenien prosenttien alennukset ruuasta

RAVINTOLAT Myyntipalveluita on viety jo pitkään nettiin. Nyt ravintoloiden pöytävarauskeskus tulee Hämeenkadulle.

Sami Lappalaisen Bookers Express Bar aukeaa teatteritaloon lippumyymälä Aplodin viereen.

Petteri Mäkinen

Hämeenkadulle avataan ravintoloiden pöytävarauksia välittävä varauskeskus.

Teatteritaloon avattava Bookers Express Bar on samaan aikaan ravintoloiden varauskeskus, myynti- ja tietopalvelu sekä pystybaari.

– Yleensä pöytävarausten tekeminen ja myyntipalvelut menevät verkkoon. Jonkun täytyy kulkea toiseenkin suuntaan, sanoo Bookers-yrittäjä, ravintoloitsija Sami Lappalainen.

Bookersin kautta tehtyihin pöytävarauksiin liitetään myös teattereista ja matkatoimistoista tuttu äkkilähtölogiikka. Bookersissa samalla illalle välitettyihin pöytiin liittyy usein myös alennusprosentti pöytävarauksen tehneen seurueen ruokiin. Alennushinnat eivät tule nettiin, vaan ne pitää käydä tarkistamassa paikan päällä.

– Tällä on tarkoitus saada lisämyyntiä ravintoloiden hiljaisille hetkille. Sunnuntain ja torstain välisenä aikana on aina jotain alennusmyyntiä.

Pöytävarausten lisäksi Bookersista voi varata muun muassa tilat pikkujouluihin ja paikat olut- tai viinitastingiin.

Välitysringissä on mukana Lappalaisen 11 ravintolan lisäksi C, Piemonte, Paakari Kangasalla ja Elite-saunat. Käytännössä muut mukana olevat ravintolat maksavat Bookersille myyntiprovision sen välittämistä ruokailuista.

– Kokeilemme nyt järjestelmän toimivuutta tällä porukalla. Vuoden sisällä tarkoituksena on tuplata välityksessä olevien ravintoloiden määrä noin 30:een.

Varauskeskuksen ja myyntipalvelun lisäksi Bookersissa on pystybaari, jossa voi käydä kahvilla, oluella tai viinilasillisella.

– Bussipysäkit ovat lähellä ja ohikulkijoita paljon, joten tässä on hyvä käydä nopealla kupillisella tai lasillisella. Hämeenkadun vuokrilla tätä on vaikea saada kannattamaan pelkästään varauskeskuksena tai pystybaarina.

Onnistumisen mahdollisuuksia parantaa se, että Bookersin vieressä ovat kulttuurimyymälä Aplodi, Lippupisteen lippumyymälä ja Tampereen matkailuneuvonta.

– Tästä tulee palvelusuora, josta samalla reissulla saa liput ja pöytävarauksen teatteriin. Yhteistyötä syntyy varmasti.

Lappalainen uskoo, että sijaintinsa ansiosta Bookersista tulee eräänlainen ravintoloiden tietopalvelu, joka palvelee esimerkiksi turisteja.

– Kyllä me neuvomme ja opastamme ihmisiä myös muihin ravintoloihin kuin tässä välitysringissä mukana oleviin, lupaa Sami Lappalainen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat