Paikalliset

"Intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen ovat menestyksen avaimia" – Madventuresin miehet kannustivat tamperelaisia yrittäjiä

TALOUS ICT-alan yrityksien kasvu on kiihtyvää Pirkanmaalla, ja työntekijöistä alkaa olla jo pulaa.

KasvuStartti-tapahtumaan osallistui noin 150 yrittäjää.

Sonja Sivonen

Intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen. Nämä neljä sanaa kaikuivat lokakuussa Technopoliksen Häggman-salissa, kun Tampereella järjestettiin KasvuStartti-tapahtuma yrittäjille. Tilaisuuden ideana oli kannustaa yrityksiä investoimaan, kansainvälistymään ja tarttumaan mahdollisuuksiin rohkeasti.

TE-palvelut järjestävät yhteistyökumppaneineen samankaltaisia tapahtumia syys-marraskuussa ympäri Suomen. Tapahtumat ovat yrittäjien ja yrittäjyyskumppaneiden kohtauspaikkoja, ja niiden tavoitteena on edistää uuden yritystoiminnan syntyä, yritystoiminnan jatkuvuutta, kasvua, kansainvälisyyttä ja työllisyyttä.

– Tapahtumassa puhuivat muun muassa Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ja M-Roomin, Frameryn, Surveypalin, Vilkas:n ja Brewcatsien edustajat. Madventuresin miesten mukaan menestyksen avaimet ovat intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen, kertoo Mia Häkkinen Pirkanmaan ELY-keskukselta.

Olemme kasvattaneet työntekijämääräämme joka vuosi noin 200–300 prosenttia.”

Tapahtumaan osallistui muun muassa eri alojen start up -yrityksiä, joita on Pirkanmaalla tällä hetkellä noin 250. Yli 60 prosenttia pirkanmaalaisista start up -yrityksistä on ICT-alan yrityksiä, ja kyseiselle alalle voi muodostua vielä suurikin puute osaavista työntekijöistä. Neljä vuotta sitten yrittäjäksi alkanut BearIT Oy:n perustaja Teemu Karhu kertoo hyvien työntekijöiden löytämisen olevan hankalaa jo tälläkin hetkellä.

– Olemme kasvattaneet työntekijämääräämme joka vuosi noin 200–300 prosenttia. Emme ole tehneet siis tulosta ollenkaan, vaan tarkoituksena on ollut investoida koko liikevoitto kasvamiseen. Ensi vuonna tavoitteenamme on palkata 20 työntekijää, mielellään työttömiä, Karhu kertoo.

Hän uskoo alan kasvavan hurjaa vauhtia ainakin seuraavan kahden vuoden ajan.

– Olemme tehneet paljon yhteistyötä muiden ICT-alan yritysten kanssa, ja tekemistä on riittänyt kaikille. Tulevaisuus näyttää myös erittäin hyvältä, ja palkkaammekin heti lisää työntekijöitä, kun osaajia löytyy, Karhu kertoo.

Monet pirkanmaalaiset pienet ja keskisuuret yritykset tekevät jo yhteistyötä.

– Varsinkin start up -yritykset ovat avoimia toisten palveluiden ja tuotteiden eteenpäin viemisessä. KasvuStartti-tapahtumassakin puhuttiin yhteistyön tärkeydestä. Minulle jäi tilaisuudesta käteen rohkeus kokeilla uutta ja panostaa tiettyihin asioihin aikaisempaa enemmän. Tarkoituksena on tulevaisuudessa hyödyntää yritystoiminnassa vieläkin enemmän suunnitelmallisuutta ja investoida markkinointi- ja myyntipuolelle, kertoo Marsec Oy:n asiakaspäällikkö Harri Välijärvi.

Välijärven mukaan monien tuotantoalan yrityksien toiminta on vielä hieman vanhanaikaista, joten toiminnan päivittäminen nykypäivään luo töitä ICT- ja automaatioalalle.

– Tällä hetkellä on käynnissä digitalisoitumisen murros, joka muuttaa toimintatapoja yritysmaailmassa. ICT- ja automaatioalan yrityksenä aiomme olla edelläkävijöitä eli pyrimme ratkaisemaan ongelmia asiakkaan koko liiketoiminnan kannalta sen sijaan, että keskittyisimme pelkästään IT-järjestelmien ylläpitoon tai tulipalojen sammutteluun, Välijärvi toteaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat