Paikalliset

Yli 1600 koululaista pääsee tänään leffaan Tampereella – "Tapahtumalla kävijäennätys"

ILMIÖ Vuosittainen dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue saapuu jälleen Tampereelle.

Kuvituskuva.

Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO saapuu tänään Tampereelle, missä se on ollut läsnä vuodesta 2004 lähtien. Tapahtuma on DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä vuosittainen dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue, joka vierailee kuluvana vuonna 18:lla eri paikkakunnalla.

Finnkino Plevna toimii yhteensä viiden näytöksen esityspaikkana keskiviikkona, jolloin tamperelaiset koululaiset opettajineen syventyvät vuoden 2016 DOKKINO-elokuviin.

– Tampereen tapahtuma rikkoo tänä vuonna kävijäennätyksensä yli 1600 ennakkoon ilmoittautuneella osallistujalla. Valtakunnallisesti vuonna 2015 yli 17 000 koululaista opettajineen osallistui näytöksiin ja tänä vuonna luku vielä ylittynee, toteaa DOKKINO-tuottaja Eero Nurmi.

Näytöskiertue tuo paikkakunnille omat esityssarjansa 4.–6.-luokkalaisille ja yläkoululaisille.

– Sarjat on suunniteltu ikäryhmien kehitys huomioon ottaen. Näytöksiin kutsutaan kunkin paikkakunnan jokainen ala- ja yläkoulu, jotta kaikilla olisi yhtäläinen mahdollisuus päästä nauttimaan kansainvälisistä laatudokumenteista, Nurmi kertoo.

Tämän vuoden teema, ”Toiveista totta”, käsittelee lasten ja nuorten toiveita.

– Elokuvissa tulee esille, että toiveiden eteen joutuu välillä tekemään kovastikin töitä. Lapset ja nuoret treenaavat ahkerasti, sopeutuvat uusiin tilanteisiin ja uskovat itseensä ja unelmiinsa haasteista huolimatta. Elokuvat antavat lapsille ja nuorille ajattelemisen aiheita ja samaistumisen kohteita ympäri maailmaa, ja kaikissa elokuvissa on ymmärtämistä varten suomenkielinen tekstitys. Osallistujat saavat myös opetusmateriaaleja, jotka helpottavat elokuvista esiin nousseiden ajatusten ja kysymysten purkua koululuokissa, Nurmi kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat