Paikalliset

"Tänään punainen väri näyttää kauniimmalta kuin koskaan ennen" – Näin tamperelaispoliitikot ottivat vastaan Trumpin valinnan

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi kirvoitti kielenkantoja myös tamperelaispoliitikkojen suunnalta. Tamperelainen veti niistä yhteen hersyvimmät.

Greg Richter/Wikimedia Commons

Tamperelaispoliitikot ovat seuranneet Yhdysvaltojen presidentinvaalin etenemistä innokkaasti. Valinta on kirvoittanut kommentteja puolesta ja vastaan.

Vaalien tulokseen pettyneisiin kuuluu kansanedustaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd).

– Viha, valheet ja populismi. Politiikka on rikki. Epätoivo ja epävarmuus tulevaisuudesta tiivistävät aika lailla tunnelmat ääntenlaskusta, Marin kommentoi.

Kansanedustaja Arto Satonen (kok) löysi taustalle selkeän motiivin.

– Trumpin menestyksen takana on keskiluokan huoli ja pettymys. Se huoli on otettava vakavasti kaikissa länsimaissa, Satonen kommentoi.

Riehakkaasti Trumpin valinnan ottaa vastaan Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki.

– Tänään punainen väri näyttää kauniimmalta kuin koskaan ennen. Miten helvetissä tämä voi olla jollekin yllätys? Tai no joo, Ylelle totuus on aina yllätys. Jännän äärellä vielä ollaan mutta kansan tahto on kyllä selvä. Make America great again! kommentoi Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki aihetta Facebookissa.

Presidentiksi valittavan Donald Trumpin äänestyspalkki oli lähetyksissä punainen, vastaehdokas Hillary Clintonin palkki oli merkitty sinisellä värillä.

Yhdysvalloissa tilannetta seuraa juuri nyt perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara. Elovaara on kommentoinut vaalin tilannetta ja äänestyksen etenemistä Facebookissa varsin rauhallisesti. Keskustelu päivitysten ympärillä on sen sijaan ollut vilkkaampaa.

– Hajoa Trumpin voittoon Tiina, kommentoi aihetta Perussuomalaisten Nuorten kolmas varapuheenjohtaja Daniel Kaartinen.

Kaartinen jatkaa aiheesta myös toisen kommentin verran.

– Tiedätkö Tiina, olen vähentänyt suolan määrää ruoassani kuukausia kuullakseni noita sanoja sinun ja muiden vihervassareiden suusta. Ovat tällä hetkellä suurin suolan lähde mitä maailmasta löytää.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus ei ole kommentoinut tuoreeltaan asiaa, mutta on jakanut uutisen, jossa suomalaisasiantuntija kertoo näkemyksensä ehdokkaista.

– Trump on parempi vaihtoehto. Hillary Clinton olisi täysin kädetön, kuuluu uutisen otsikko.

Kumpi olisi ollut Sinusta mieleisempi presidentti?

Hillary Clinton, sikarimiehen vaimo on aina sikarimiehen vaimo.
59% (79 ääntä)
Donald Trump, nainen vaietkoon seurakunnassa.
41% (54 ääntä)
Ääniä yhteensä: 133

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat