Paikalliset

Hiedanrannan uusi kulttuurikeskus avautuu tänään

Hiedanrannassa tapahtuu jälleen. Uusi kulttuurikeskus avaa ovensa tänään.

Marjo Rämö

Hiedanrannassa sijaitseva uusi kulttuurikeskus Kuivaamo avautuu tänään Tampereen kaupunki on rakentanut entisen sellutehtaan kuivauskonehalliin noin 2000 neliömetrin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan kaupunkikulttuurin tilan. Kuivaamon toimintaa pyörittää tamperelainen musiikin ja visuaalisen taiteen yhdistys Swäg ry.

Kuivaamon piti valmistua jo kesällä, mutta rakennusteknisistä syistä avautuminen viivästyi. Nyt rakennukselle on saatu pysyvä käyttölupa. Syksyn ensimmäisen tapahtuman järjestää Teknillisen yliopiston elektronisen musiikin klubi Spinni, joka viettää viikonloppuna 20-vuotisjuhliaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksullinen.

Kuivaamoa päästiin testaamaan kesäkuussa Swäg-festivaaleilla. Sittemmin esimerkiksi pääuloskäynti on sijoitettu uudelleen. Rosoiseen tehdastilaan mahtuu jopa tuhannen henkilön yleisö, mutta Kuivaamo on vuokrattavissa myös pienempiin tapahtumiin. Tavoitteena on monipuolinen käyttö niin yleisö- kuin yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa. Varsinaisia avajaisia vietetään 19. marraskuuta.

Kuivaamo on osa Hiedanrannan kehitysprojektia, jossa kaupunki mahdollistaa entisen tehdasalueen aktiivista käyttöä jo ennen asuinalueen kaavoitusta ja rakentamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat