Paikalliset

Tässä naisessa on ruutia kuin voimalaitoksessa – Tamperelainen Henriikka tankotanssii Talent-ohjelmassa

Tamperelaisessa Henriikka Roossa riittää energiaa kuin pienessä höyryvoimalassa. Tätä energiaa nähdään nyt myös Talent Suomi-sarjassa.

Pekka Ruissalo

Tämän naisen energiamäärälle jäisi puolitehoinen hiilivoimalakin toiseksi. Kyseessä on tankotanssija Henriikka Roo, 30, joka nähdään nyt myös televisiossa Talent Suomi-kilpailussa. Alansa suomalainen edelläkävijä ei ole tosiaankaan eilisen teeren tyttö alalla: taustalta löytyy lajista Suomen-mestaruus ja pohjoisen Euroopan mestaruus vuodelta 2012.

Viralliselta sukunimeltään Henriikka on Rinne, mutta käyttää nykyisellä urallaan taiteilijanimeä Henriikka Roo. Asiaan on ymmärrettävä selitys.

– Ajattelen niin, että nimi on nyt vähän säästössä. Kun jossain vaiheessa alan tehdä koulutustani vastaavaa työtä eli diplomi-insinöörin hommia, niin Google-haussa ensimmäiset kymmenen sivua eivät paukauta esiin tankotanssija-Henriikkaa, nainen sanoo.

Talent Suomi-ohjelmassa nainen nähtiin ensimmäistä kertaa jo 2011. Nyt hän on uudelleen mukana. Nainen selvitti vaivattomasti tiensä alkukarsinnoista jatkoon. Nyt naisen variaatio tankotanssista on vielä hieman harvinaisempi Flying Pole. Siinä tangot roikkuvat katosta eivätkä ole tosiaan liikkumattomina paikoillaan.

– Tankotanssiahan voi olla hyvin monenlaista ja sitä voi tehdä monen erilaisen filosofian kautta. Itselleni on tärkeätä urheilullisuus ja akrobaattisuus. Mistään sensuellista liukumisesta tässä ei ole kyse, vaan näkemykseni lajista on urheilullinen ja fyysinen.

Asialle löytyy katetta kun tutkailee naisen Facebook-yhteisöä. Siellä nähdään temppuja, jotka eivät todellakaan onnistu matti- tai maijameikäläiseltä ilman perusteellista harjoittelua.

Naisen kanssa minuutin yhteistä aikaa viettävä huomaa nopeasti, ettei oman osaamisen myynti ole Henriikalle todellakaan mikään ongelma. Puhetta riittää ja markkinointi onnistuu. Itseluottamus on rakentunut jo varhain lapsuudessa. Tuolloin Porissa asunut Henriikka haaveili eläinlääkärin ammatista.

– Lukiossa sapluuna muuttui fysiikan ja luonnontieteiden suuntaan. Lukiossa meni kolme ja puoli vuotta, koska halusin että kaikki arvosanat olisivat kymppejä. Jälkikäteen ajateltuna kunnianhimosta olisi voinut varmasti hiukan tinkiäkin, mutta hyvä näin, Henriikka nauraa.

Samalla harrastukset ovat tukeneet monipuolisesti. Henriikka opettaa mielellään niin vasta-alkajia esimerkiksi polttariporukoita kuin edistyneitä kilpavalmennettaviakin.

– Se on itseasiassa varsin suosittu ohjelmanumero polttareissa. Samalla muokataan myös vähän käsitystä siitä, mitä on tankotanssi. Mielikuva seksikkäästä liukumisesta ja nytkymisestä on asian osalta hieman yksioikoinen, Henriikka naurahtaa.

KATSO VIDEO HENRIIKAN MERENNEITOTANSSISTA!

https://vimeo.com/187909146

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat