Paikalliset

Sami Hintsasen uusioperheen tragedia: 5-vuotias Senja taistelee nyt elämästään

SAIRAUS Varpu Nummelan tyttären kunto romahti elokuussa. Syyksi paljastui syöpäkasvain.

Varpu Nummela ja Sami Hintsanen elävät nyt elämänsä kovimpia aikoja. Nummelan 5-vuotias tytär on sairastunut harvinaislaatuiseen syöpään.

Pekka Ruissalo

Kansa tietää miehen armoitettuna viihteen monitoimimiehenä, tv-juontajana, näyttelijänä ja laulajana. Kansalaiset ovat olleet myös hyvin tietoisia miehen siviilielämän käänteistä, viimeisimpänä uudesta ihmissuhteesta, avioerosta ja muutosta Toijalaan.

Elämä viihteen keskellä muuttui radikaalisti elokuussa. Tuolloin Sami Hintsasen Varpu-avopuolison viisivuotias tytär tuli kotiin, ja Sami ja Varpu havaitsivat nopeasti että kaikki ei ole kunnossa. Tyttö ei jaksanut leikkiä eikä syödä.

– Meni muutama päivä ja Senjan yleiskunto romahti. Elokuisena tiistaina lähdimme Toijalasta Taysiin.

Kova diagnoosi tuli saman viikon perjantaina. Senjalta löydettiin neuroblastooma, hermokudoksen epäkypsien solujen muodostama pahanlaatuinen kasvain. Kansankielellä puhutaan harvinaisesta, vaikeasti hoidettavasta syövästä.

– Toipumisennuste on 50/50. Ainoa tapa hoitaa kasvain on niin sanottu jättihoito. Senjaa hoidetaan eurooppalaisen, Itävallasta johdettavan protokollan mukaan, johon kuuluvat kaikki mahdolliset hoitomuodot, Hintsanen kuvaa tilannetta.

Tuon jälkeen uusperheen arki on kulunut kuin sumussa. Varpu on jättänyt työnsä, lähtee varhain aamulla Toijalasta Tampereelle ja on lapsensa luona yöhön asti. Samaan aikaan Sami yrittää hoitaa perheen arkea ja käydä työssä. Se on viihdyttäjälle vaikeata.

– Kyllä tässä on monta kertaa joutunut miettimään, että mitä helvetin hyötyä tästä naamanvääntelystä on? Onko sillä mitään merkitystä?

Työt ovat hoituneet vaikeassa tilanteessa sovitusti.

– Ei ole kyse edes siitä, että ammatti hoituu rutiinilla. Kyse on enemmänkin siitä, että yrittää selvitä illasta toiseen. Tosin se on pientä siihen nähden, mitä Varpu joutuu kokemaan, yrittäjänä töitään tekevä Hintsanen sanoo vakavana.

Hintsanen ja Varpu Nummela ovat nyt mukana tarinallaan Tampereella järjestettävän Gaala lasten hyväksi -tapahtuman markkinoinnissa. Lisäksi Hintsanen puuhaa itse Tampere-taloon aiheeseen liittyvää tapahtumaa, joka järjestetään ensi keväänä.

– Jos voin jossain hyödyntää omaa julkisuusarvoani, niin tässä, Hintsanen sanoo painokkaasti.

Gaala Lasten Hyväksi

Järjestetään Hotelli Tammerissa 28. lokakuuta.

Järjestäjänä yrittäjä Jenni Aholan luotsaama tamperelainen ProModel Oy.

Kerää tänä vuonna varoja alle 16-vuotiaiden veri- ja syöpäpotilaiden osasto kutoselle.

Tapahtumilla on kerätty 70 000€ ja ensi viikon tapahtuman jälkeen yli 85 000€, vuonna 2017 menee 100 000€ rikki, Ahola arvioi Tamperelaiselle.

Malleina mukana ovat muun muassa Satu Tuomisto, Joanna Kuvaja ja muita alan huippuja.

Tapahtuman juontaa Krisse Salminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat