Paikalliset

Kiinalaisyritys avaa yksikön Tampereelle – "Hämmästyttävän vahvaa osaamista teknologia-aloilla lennokkien ja robottien kehitystyössä"

TYÖELÄMÄ Tampereelle avataan kiinalaisyrityksen tuotekehitys- ja tutkimusyksikkö.

Kuvituskuva.

PowerVision Oy

Kiinalainen miehittämättömiä UAV-lennokkeja valmistava PowerVision avaa tuotekehitys- ja tutkimusyksikön Tampereelle Finpron ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean avulla.

Investointipäätöksen taustalla vaikuttavat paikallisen ICT-osaamisen saatavuus ja suomalainen yliopisto-yritysyhteistyö, joka mahdollistaa yrityksen kannalta olennaisten innovaatioiden kehittämisen. Lennokkeja käytetään kansainvälisesti muun muassa maatalouden, energiateollisuuden, poliisin ja pelastustyön tukena.

PowerVisionin päätökseen sijoittua Suomeen vaikutti osaaminen, joka palvelee hyvin kiinalaisyrityksen tuotekehitystyön tarpeita. Suomalaisen matkapuhelinteollisuuden luoma osaaminen erityisesti langattomien tiedonvälitysjärjestelmien, kuvantamisteknologioiden, sensoreiden ja paikantamisteknologioiden kehittämisessä palvelevat kiinalaisten tuotekehitystoimintaa.

– Suomella on hämmästyttävän vahvaa tuotekehitysosaamista meille tärkeillä teknologia-aloilla lennokkien ja robottien kehitystyössä. Suomalaiset osaajat ovat erittäin luotettavia ja lojaaleja yrityksille, mikä on merkittävä asia meille ja pitkäjänteiselle kehitystyöllemme, toteaa Powervision Oy:n toimitusjohtaja Huber Hu.

Lopullista päätöstä Tampereelle sijoittautumisesta edelsi kattava selvitys- ja tunnusteluvaihe, jonka aikana Finpron Invest in Finland ja Tredea avasivat mahdollisuuksia, joita Suomi tarjoaa T&K-yksikön perustamiseksi.

– Monesta organisaatiosta muotoutunut tiimi rakensi Tampereen Microsoftilta ja Nokialta vapautuneista ICT-osaajista kiinalaisyritykselle tarjontapaketin, joka vastasi yrityksen tarpeita erittäin hyvin. Yritykselle esiteltiin myös kattavasti alueen yliopistoja ja tutkimusmahdollisuuksia Tampereen teknillisellä yliopistolla, Tampereen yliopistolla ja VTT:llä. Finpro ja Tredea myös tuottivat yritykselle yksityiskohtaista tietoa palkkaukseen ja rekrytointiin, juridiikkaan ja toimitiloihin liittyvissä kysymyksissä, kertoo senior manager Oliver Hussey Tredeasta.

Yrityksen Tampereen yksikkö keskittyy aluksi radioaalto-, antenni- ja langattomien teknologioiden kehittämiseen. Ensimmäiset henkilöt on jo rekrytoitu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat