Puheenaihe

Nuoret eivät käy uimahalleissa – syynä epäsiisteys ja yksityisyyden suoja

Kuvituskuva.

Jorma Rinne

Joka neljäs (26 prosenttia) 15–79-vuotias harrastaa uintia ja vesiliikuntaa uimahallissa vähintään kerran kuussa, selviää Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tilaamasta tutkimuksesta.

Aktiivisimpia uimahallissa kävijöitä ovat naiset ja yli 35-vuotiaat. Naisista kolmasosa (31 prosenttia) käy uimahallissa vähintään kerran kuukaudessa.

Nuoret eivät kuitenkaan koe uintia tai muuta vesiliikuntaa itselleen sopivaksi. 15−24-vuotiaista näin vastasi tutkimuksessa lähes puolet (46 prosenttia).

Heidän mukaansa uimahallit ovat epäsiistejä eikä uimahalleissa ole yksityisyyden suojaa antavia tiloja.

– Yksi syy, miksi 15–24-vuotiaat eivät käytä uimahallien palveluita, on yksityisyyden suojaa antavien tilojen puute. Niin ikään osa alle 35-vuotiaista ei käy uimahallissa, koska uimashortsien käyttö on niissä kielletty.

– Näitä tietoja kysyttiin nyt ensimmäistä kertaa, eikä turhaan. Tulokset onkin syytä huomioida, mikäli haluamme houkutella jatkossa enemmän nuoria uimahallien käyttäjiksi, Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tekninen asiantuntija Ilpo Johansson huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Uinninvalvojien huomion voivat viedä muut työtehtävät – uimahallien tarkastuksissa löytyi paikoin puutteita13.9.2016 18.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat