Paikalliset

Näitä tamperelaiskorviksia on myyty yli 10 000 paria

YRITYS Tamperelaisia korvakoruja on myyty yli 10 000 paria.

Uhanan korvakorut kootaan käsin Tampereella. Materiaalina on kotimainen koivuvaneri.

Uhana Design

Tamperelaisen Uhana Designin Pisara-korvakorut ovat saaneet huikean suosion. Ne ovat kuin nyhtökaura: kun uusi erä tulee myyntiin, ne menevät yleensä heti kaupaksi.

– Neljässä vuodessa on myyty yli 10 000 paria, Uhana Designin yrittäjä Hanna Virkamäki paljastaa.

Tälläkin hetkellä monessa nettikaupassa lukee, että Pisara-korvikset ovat loppuneet tilapäisesti.

– Tilanne on tosiaan se, etteivät Pisara-korvakorut ehdi olla kovin kauaa varastossa.

Vaatteita ja asusteita suunnitteleva ja valmistava Uhana Design on perustettu neljä vuotta sitten Tampereella. Pisara-korvakorut ovat olleet mallistossa alusta lähtien.

– Aluksi teimme korvakorut itse pisara kerrallaan, ja maalasimme ne yksitellen käsin. Nyt me saamme pisarat valmiiksi leikattuina ja maalattuina Helsingistä, mutta kokoamme ne edelleen itse käsin. Se vie kyllä oman aikanasa, sillä tilausmäärät ovat kasvaneet. Meillä on nyt mietinnässä, voisiko joku ulkopuolinen tehdä kokoamisen.

Korvakorut valmistetaan suomalaisesta koivuvanerista.

Uhana Design valmistaa muitakin koruja, mutta toistaiseksi Pisarat ovat pitäneet pintansa kaikkein suosituimpana mallina.

– Toinen suosittu malli on timantti.

Uhana Design toimi pitkään Pyynikillä. Nyt yritys on avannut oman lippulaivamyymälänsä ja työtilan Tampereen keskustaan Verkatehtaankatu 8:aan.

Uhana Design on Hanna Virkamäen ja Mira Vanttajan yhteisyritys, ja kaikki suunnittelu tehdään yhdessä. Esimerkiksi Pisara-korut on yhteisen tuotekehittelyn tulosta.

– Testasimme Pisaroiden mallia myös yleisöllä. Järjestimme Facebookissa kyselyn, ja siellä malli nousi kaikkein suosituimmaksi.

Molemmat yrittäjät ovat opiskelleet vaatesuunnittelua HAMK:ssa. Yhteistyö menee niin, että Hanna kaavoittaa vaatteet ja hoitaa tuotannon ja Mira suunnittelee printit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat