Paikalliset

Kohta aletaan taas harjoittelemaan, lupaa Mira Potkonen – Katso video

URHEILU Olympiapronssinaisen syksyyn kuuluu vielä Tammer-turnaus marraskuussa sekä EM-kilpailut Bulgariassa.

Kovat mimmit. Olympiapronssi paukautti nyrkkeilijä Mira Potkosen ja valmentaja Maarit Teurosen samantien julkisuuden ytimeen.

Pekka Ruissalo

Lehtileike vuodelta 2012 on nykytiedon valossa hauskaa luettavaa. Lupaava pirkanmaalainen urheilija on keräämässä avustusta urheilijan polulleen todellisella talkoomeiningillä.

Kahvilan myyjä Mira Potkonen pyrkii olympialaisten nyrkkeilykehään – näin voit auttaa!

Nyt voi sanoa, että apu on mennyt perille. Neljä vuotta myöhemmin sama nainen odottelee mitalijuhliensa alkua olympiapronssinaisena. Tuo pronssi oli kesäolympialaisissa Suomen ainoa mitali. Saavuttajana 35-vuotias nainen, entinen kuntonyrkkeilijä joka on urheillut ammattimaisesti vasta muutaman vuoden ajan.

– Kaikki lähti sopivasta kuntoilumuodosta. Nyt ollaan sitten tässä, Potkonen sanoo.

Projektissa ei sovi unohtaa valmentajaa, laboratoriotyöntekijänä siviilissä työskentelevää tamperelaista Maarit Teurosta. Teurosta pidetään alalla varsinaisena tienraivaajana, Suomen ensimmäisenä naisnyrkkeilijänä. Parivaljakko on tehnyt töitä yhdessä nyt kahdeksan vuoden ajan. Pitkän yhteistyön huomaa karheasta huumorista, jota höystetään kovalla puheäänellä.

– Aivan samanlainen olo tässä on kuin ennenkin. Ei tällainen (menestys) vaikuta millään tavalla meidän tekemisiimme, kaksikko kertoo.

Naiset eivät ole tottuneet turhia lepäilemään. Riosta parivaljakko palasi kisojen päätöspäivänä sunnuntaina. Maanantaina toisenlainen kongi kumahti Tampereella aamukuudelta Suomen-aikaa.

– Seitsemältä menin töihin. Vapaat olivat ohi, Teuronen perustelee.

Potkonen on sen sijaan keskittynyt tänä vuonna urheiluun lähes täysipäiväisesti. Nostalgiassa nainen nähtiin töissä vielä tammikuun ja helmikuun aikana. Sen jälkeen nainen on ollut täysipäiväinen urheilija.

– Kuutena päivänä viikossa on harjoiteltu. Aamulla vedetään lenkki, myöhemmin iltapäivällä tai alkuillasta ohjelmassa on sitten lajiharjoitus. Lauantaina on yhden treenin päivä, sunnuntai vapaa, Potkonen listaa.

Tänä vuonna on luvassa vielä marraskuinen Tammer-turnaus sekä kirsikkana kakun päälle EM-kilpailut Bulgariassa. Siellä nokialainen odottaa kohtaavansa erityisesti Ranskan Estelle Mosselyn, joka vei Riossa olympiakultaa.

 

 

Mira Potkonen

Syntynyt marraskuussa 1980 Heinävedellä.

Asuu nykyisin Nokialla, perhe aviomies Henri ja kaksi tytärtä.

Voitti olympiapronssia Rion olympialaisista.

Voitti aiemmin tänä vuonna MM-pronssia Astanassa.

Voittanut urallaan kolme Pohjoismaiden-mestaruutta.

Valmentaja tamperelainen Maarit Teuronen.

Nykyisin täysipäiväinen nyrkkeilijä, työskenteli aiemmin kahvila Nostalgiassa.

Nyrkkeilee tänä vuonna vielä Tammer-turnauksessa sekä lajin EM-kisoissa Bulgariassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat