Tyyliä ja tuunausta: Keventäen kevääseen

Viime kevään lempivaatteeni, musta pitsitunika, muuntautuu alkukevääseen puuterinsävyisellä neuletakilla ja paksuilla sukkahousuilla.

Synkän talven jälkeen mielii vaaleampaa vaatetusta. Tänä keväänä trendinä on raikkaiden värien yhdistely samaan asuun.

Viikonloppu hemmotteli auringonpaisteellaan ja ainakin aiempiin superpakkasiin verrattuna lämpimämmällä kelillään. Talven jälkeen on ihana nauttia taas valoisammasta päivästä ja keventää hieman vaatetustaan ilman pelkoa palelemisesta.

On ihana ajatella, että parin kuukauden sisällä pääsee jo käyttämään sandaaleita ilman sinisiä varpaita ja shortseja ilman pakkasenpuremia sääriä!

Halusin jotenkin makustella hurjaa vauhtia lähestyvää kevättä, joten puin ylleni viime kesän lempivaatteeni, mustan empirelinjaisen pitsitunikan.

Aivan paljain käsivarsin en vielä tarkene sisätiloissakaan, joten tummaa asua raikastamaan valitsin puuterinvärisen täyssilkkisen neuletakin.

Villaiset sukkahousut ovat vielä välttämättömyys, kun lämpötila on lähellä nollaa. Korolliset kengät ovat joutuneet lepäilemään talven ajan säilytyksessä, niin yhäkin, kunnes kaikki lumenrippeet ovat sulaneet kaduilta.

Hieman täytyi kuitenkin fiilistellä korkkareita näin sisätiloissa siitä huolimatta!

Synkän talven jälkeen valoisammat päivät saavat jälleen mielimään vaaleampaa ja värikkäämpää vaatetusta. Tänä(kin) keväänä trendinä on raikkaiden, jopa räikeiden värien yhdistely samaan asuun.

Onnekseni nykypäivänä trendit eivät ole kuitenkaan niin kovin kahlitsevia, kuin esimerkiksi kolmekymmentä vuotta sitten, jolloin muotia seurattiin huomattavasti orjallisemmin. Tätä nykyä vuodesta toiseen kantavana päätrendinä tuntuukin olevan yksilöllisyys – on aivan sama mitä laittaa ylleen, kunhan asu tuntuu omalta.

Oma kevääni näkyy vaatetuksessa sävyjen satunnaisessa vaalenemisessa, mutta helppokäyttöistä ja selkeää mustaa en aio kesälläkään aivan täysin hylätä. Mustan perusvaatteiston rinnalla muutama värikäs vaatekappale piristää juuri täydellisesti, eikä tarvetta ole uusia koko vaatevarastoa vuodenajan vaihtuessa.

Samat vaatteet toimivat ympäri vuoden, kun niitä vain yhdistelee eri lailla. Talvella kerrostus takaa lämpimänä pysymisen ja kesällä topit ja puserot yhdistellään sään mukaan farkkuihin, shortseihin, leggingseihin tai hameisiin. Vielä kun vain ilmat lämpenisivät sen verran, että saisin pakata paksuimmat neuleeni kesäsäilöön!

www.silmanlumetta.fi