Paikalliset

Venäläismielinen tamperelainen radiokanava lopetti toimintansa? - "Lähetin on alhaalla mutta liekki ei sammu"

Love FM Tampere jatkaa toimintaansa internetissä. Kanava joutui vastatuuleen, kun YLE selvitti, ettei sille löytynyt vastuullista tekijää.

Love FM Tampere/Facebook

- Me emme anna periksi! Tampereen lähetin on alhaalla, mutta Venäjän uutisten liekki ei sammu.

Näin kirjoittaa Love FM Tampere-radiokanava Facebook-yhteisössään. Tamperelainen uutisoi aiemmin tällä viikolla kanavasta. Sen sisältöä luonnehdittiin venäjäpropagandistiseksi. Myöhemmin viikolla YLE selvitti, että kanavalle oli vaikeuksia löytää vastuuhenkilöitä. 

Taajuushallinnon johtaja Jarno Ilme kertoi, että käytännössä propagandistisessa tarkoituksessa harjoitettavaan toimintaan on hankala puuttua.

– Radiotoimintaan sovelletaan lakia sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Sananvapaus on kansallisesti taattu muun muassa Euroopan neuvoston kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa. Laki ja yleissopimus eivät lähtökohtaisesti kiellä aatteellisen tai virallisesta näkemyksestä poikkeavan sisällön lähettämistä.

Mediamonitori.fi-sivusto kertoo, että Love FM lähettää ohjelmaa Järviradion kanssa samasta antennista Nokialta. Nyt lähetin on kanavan oman tiedonannon mukaan alhaalla. Love FM haki useampia työntekijöitä Helsinkiin ja Tampereelle.

Kanavan oman näkemyksen mukaan kyse on "YLE:n harjoittamasta ajojahdista".

- Ihmeellisintä tässä on se, että YLE ja muu valtamedia valjastaa kaikki likaisimmat keinonsa heti, kun eetteriin ilmaantui muutama varsin harmiton Venäjän valtamediasta poimittu uutistoimisto-uutinen. Kuten jokainen huomaa, viestintävirasto tai kukaan muu viranomainen ei ole esittänyt Love FM:n toiminnasta pienintäkään moitetta.

Kanava julkisti yhteyshenkilökseen aiemmin viikolla Pasi Komsi-nimisen henkilön. Komsi kiisti aiemmin Ylen haastattelussa olevansa kanavan päätoimittaja.

YLE:n uutisen mukaan Kaupparekisterin tietojen mukaan Love FM Oy -yhtiön puheenjohtaja on yhdysvaltalainen Trammell Brady III Ford. Viimeisin merkintä rekisterissä on helmikuulta 2015. Toinen yhtiön hallituksen kahdesta varsinaisesta jäsenestä on Anita Parri. Ylen haastatteleman Parrin mukaan hän vastasi viime vuonna työhakemukseen, jossa haettiin työntekijöitä Love FM:ään. Silloin ei ollut puhetta siitä, että kyseessä olisi uutisia välittävä radio.

Nyt kanavan taru jatkuu sen oman tiedotteen mukaan internetissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Venäjän propagandaradio on aloittanut Suomessa – IL: Tällä hetkellä se toimii vain Tampereella28.7.2016 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat