Paikalliset

Tässä he tulevat, lue esittelyt – Kolme tamperelaista kilpailee kruunusta

TANGO Kolmella tamperelaisella on hyvä mahdollisuus napata kruunu kutreilleen.

Erika Vikman on saanut kiitos muun muassa lavaesiintymisestään.

Kari Martiala

Tangomarkkinoista on tullut yksi Suomen suurimpia yleisöjuhlia. Parhaimmillaan laulukilpailu on houkutellut Seinäjoelle yli 130 000 kävijää. Samaan aikaan kilpailuja on seurannut televisiosta noin miljoona katsojaa.

Tänä vuonna Tampereella pullat ovat hyvin uunissa. Kaikki kolme oman kylän finalistia ovat ennusteiden mukaan aivan kilpailun kärkikahinoissa. Itse asiassa olisi pieni Ihme, ellei kukaan kolmikosta paina himottua kuninkaallisen kruunua päähänsä. Kaikki kolme olivat mukana myös viime vuonna, joten jokaisella on tuoretta kokemusta kilpailemisesta.

Ensimmäisenä omaa suoritustaan pääsee tekemään Benjamin Enroth, jolla tangolaulu on sukuperimää. Hänen isänsä Pepe Enroth tavoitteli tangokuninkaan kruunua 1991.

–Tämän vuoden kilpailuun lähtiessä ainakin ymmärrän paremmin, mitä kaikkea finaaliviikko ja koko kilpailu vaatii. On hieman helpompi valmistautua tulevaan koitokseen, Benjamin sanoo.

Uskon, että määrätietoisuuteni, intohimoni lajiin ja nuorekas särmä vievät minut lähelle kruunua.”

– Kuluneen vuoden aikana olen saanut tehdä keikkoja tasaiseen tahtiin ja tuli siinä yksi singlekin julkaistua.

Hän on saanut kannustusta tangomatkallaan aivan vierailtakin ihmisiltä.

– Olen saanut pelkkää positiivista kannustusta ja tsemppausta. Ihmiset uskovat minuun ja olen sitä kautta alkanut itsekin uskoa itseeni ja omiin kykyihini.

Parhaiten viime vuonna finaalissa selvisi Erika Vikman, joka ylsi superfinaaliin ja hävisi tiukassa mittelössä kruunun Susanna Heikille.

– Uskon, että määrätietoisuuteni, intohimoni lajiin ja nuorekas särmä vievät minut lähelle kruunua. Minua kiinnostaa tangon tulevaisuus Suomessa. Haluan olla mukana antamassa nuorekasta, tämän päivän näkökulmaa tanssimusiikkiin – perinteitä unohtamatta. Minulla on ymmärrys alaa kohtaan ja suuri motivaatio kehittyä ja uudistua, Erika luettelee.

Kulunut vuosi on kulunut tiukasti töitä tehden.

– Olen saanut tukea ja neuvoja alan ammattilaisilta. Ymmärrän showbisnestä kokonaisvaltaisemmin ja olen tehnyt paljon keikkoja sekä oman tanssiorkesterini kanssa, että Dannyn tiimissä. Tänä vuonna olen valmis kruunuun ja sen tuomaan vastuuseen.

Kovan vastuksen Erika saa Nina Åkermannista, joka muutti kuluneen vuoden aikana Tampereelta Ähtäriin.

– Olen miettinyt vuoden aikana paljon asioita, joissa edelleen voisin kehittyä ja kasvaa ihmisenä ja laulajana. Keikkamääräni melkein tuplaantui viime vuoden jälkeen ja olen siitä onnellinen. Tämä on elämäni työ, kutsumus ja rakkaus, Niina sanoo.

Hän uskoo, että olemalla oma itsensä ja tekemällä tätä työtä täydellä sydämellä, voitto tulee kotiin.

– Laulaminen on elämäntehtäväni ja kuljen tietäni eteenpäin uskoen ja luottaen siihen, että löydän perille. Rinnallani kulkee ihania ihmisiä, joille tätä juuri teen, oma yleisöni.

Näin kisataan

Benjamin Enroth on mukana Tangokuningasfinaalissa torstaina (Yle TV 1, klo 21–23)

Laulukilpailussa kuusi Kuningasfinalistia tavoittelevat Tangokruunua.

Erika Vikman ja Nina Åkermann kilpailevat tangokuningattaren kruunusta lauantaina (Yle TV1, klo 21-23)

Juontajina toimivat Susanne Päivärinta ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat