Paikalliset

Uusi Hiedanranta vakuutti tamperelaiset

TULOKAS Kaupunki on tyytyväinen uuteen alueeseen.

Hiedanrannan alue on vakuuttanut paitsi kaupunkilaiset, myös kaupungin päättäjät.

Marjo Rämö

Lielahteen pitkään suunniteltu ja odotettu Hiedanranta on vaikuttanut vastaavan huutoonsa. Viikkoa ennen juhannusta alueella järjestettiin Swag-tapahtuma, jossa perjantain ja lauantain aikana vieraili yli 1300 ihmistä.

Hiedanrannan tapahtumista on innostunut myös kaupunki. Niin sanotut kaupunkikulttuuritapahtumat ovat kaupungin näkemyksen mukaan rakentumassa varsin monipuoliseen suuntaan. Alueella on nähty aikaisemmin muun muassa tanssitaidetta, akustisia konsertteja ja taidenäyttely muiden tapahtumien yhteydessä.

Tapahtumat ovat osa Hiedanrannan kehitysprojektia, jossa Tampereen kaupungin rooli on ollut pitkälti mahdollistaja. Projektissa kokeillaan erilaista toimintaa ja samalla saadaan tietoa siitä, mikä kaupunkilaisia kiinnostaa ja mihin suuntaan aluetta tulisi kehittää.

Hiedanrannan kehityspäällikkö Reijo Väliharju totetaa, että onnistuneet festivaalit antavat eväitä tulevalle kesälle ja pidemmäksikin aikaa.

– Viikonlopun tapahtumat kertovat meille, että valitsemamme avoin tekemisen tapa toimii. Olemme viestineet, että alueelle etsitään toimintaa ja nämä toimijat ovat olleet ahkeria ja kärsivällisiä tapahtumien aikaansaamiseksi. Näyttäisi siltä, että Tampereella on tilausta uudenlaista kaupunkikulttuuria rakentavalle paikalle ja hienoa, että se on nyt Hiedanranta.

– Tapahtumien myötä kaupunkilaiset ovat löytäneet Hiedanrannan. Kiinnostus on ihan poikkeuksellista siihen nähden, että kaupunginosa on vasta aivan alkuvaiheessa.

Alueella on jonkin aikaa jo työskennellyt tamperelaisia eri alojen taiteilijoita ja kulttuurin monitoimi-ihmisiä. Tamperelainen haastatteli keväällä aiemmin Keltaista Taloa Tammelassa pitänyttä Maria Mattilaa, jolla on oma työhuoneensa Hiedanrannan alueella. Mattila on erityisen innostunut alueesta ja läheisen kartanon mahdollisuuksista.

– Kartanon ullakolle voisi rakentaa vaikka kummitusnäytelmän, Mattila tunnelmoi haastattelussa.

Hiedanrantaan pääsee kevyen liikenteen väyliä Paasikiventien, Lielahdenkadun ja Niemenrannan suunnista. Paasikiventieltä tulevaa rantareittiä pääsee kulkemaan vain kävellen tai pyörällä. Autolla alueelle pääsee tulemaan Lielahdenkadun suunnasta. Suurten tapahtumien aikana alueelle tullaan pyörillä tai joukkoliikenteen avustuksella.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat