Kulttuuri

Kooveessa on taitoluisteltu 50 vuotta – Katso kuvat juhlanäytöksestä!

Kooveen juhlavuosi huipentuu Hakametsässä järjestettäviin junioreiden ja senioreiden SM-kisoihin.

Marjo Rämö

Perinteinen seura suunnittelee pariluistelun aloittamista.

Kooveen taitoluistelujaosto on nyt 50-vuotias. Tampereen vanhin taitoluisteluseura aikoo jatkaa taitoluistelun kehittämistä kaupungissa edelleen. Taitoluistelujaoston toiveena on aloittaa pariluistelu – ensimmäisenä Suomessa.

Pariluistelussa tehdään muun muassa vaativia nostoja, heittohyppyjä ja samanaikaisia hyppyjä.

– Pariluistelu on hyvin vaativaa. Se on tarkoitettu lähinnä isommille luistelijoille, joilla on jo yksinluistelutaustaa. Lisäksi miehellä pitää olla voimaa tehdä nostoja. Siksi pariluistelu ei sovellu kovin nuorille, Kooveen taitoluistelujaoston puheenjohtaja Suna Eloranta kertoo.

Pariluistelu saatetaan aloittaa Kooveessa jo ensi syksynä. Parin nimeä Eloranta ei halua vielä paljastaa, sillä suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa. Sen sijaan valmentaja on jo tiedossa.

– Taitoluistelijoiden päävalmentaja Stefan Zins on entinen pariluistelija, Eloranta muistuttaa.

Kooveen taitoluistelujaosto juhlisti 50-vuotistaivalta luistelunäytöksellä. Hakametsässä järjestettyyn luistelunäytökseen osallistui luistelijoita kaikista ikäryhmistä.

Kooveen taitoluistelujaosto perustettiin vuonna 1961. Ensimmäiset taitoluistelun alkeiskurssit pidettiin talvella 1961– 1962. Vaikka taitoluistelijoilla oli vaikeuksia saada harjoitusvuoroja jääkiekkokaupungista, harrastajamäärät kasvoivat koko ajan. Nyt seuralla on yli 320 luistelijaa.

Kooveen juhlavuosi huipentuu joulukuussa järjestettäviin junioreiden ja senioreiden SM-kisoihin. Kisat pidetään Hakametsässä, ja Koovee on vetovastuussa.

– Vaikka kisat pidetään tämän vuoden joulukuussa, ne ovat silti vuoden 2012 kisat, Eloranta muistuttaa.

Kilpaurheilun puolella Koovee sai tänä vuonna kaksi mitalia. Valtter Virtanen voitti senioreiden SM-hopeaa ja Timer Eloranta SM-noviisisarjan hopeaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat