Paikalliset

Viiden kilometrin matka Vuoreksesta Sääksjärvelle voi kestää tunnin

LIIKENNE Lempäälän nuoriso haluaisi käyttää Hervannan palveluja.

Voisiko linja 5 kulkea Sääksjärven kautta?

Matias Mäkiranta

Sääksjärven ja Hervannan välinen matka on noin kahdeksan kilometriä. Tampereen keskustaan kulkee Lempäälästä linja-autoja, mutta Hervantaan ei mene yhtään suoraa linjaa. Hervannassa on palveluita, joita lempääläläiset haluaisivat käyttää. Muun muassa uimahalli, jalkapallohalli (talvisin), kauppakeskus ja niin edelleen. Annistonkylän kehittyessä ei ole vielä mietitty, tarvitseeko Lempäälä bussilinjan Hervantaan.

–Tämä bussiyhteys ei ole kiinni yhden alueen kehittymisestä vaan laajemmasta maankäytön kehittymisestä, joukkoliikenneinsinööri Riikka Salkonen Tampereen kaupungilta sanoo.

8-luokkalainenJerry Kotti kulkee aamuisin kouluun Vuoreksesta Sääksjärvelle bussilla.

–Koulumatkani Lempääläntien kautta Vuoreksesta Sääksjärvelle voi kestää tunnin, kertoo Kotti.

Vuores sijaitsee noin viiden kilometrin päästä Sääksjärven koulusta, Hervannan ja Sääksjärven välissä.

–Talvella käveleminen tai kyyti vanhemmilta ovat ainoat vaihtoehdot liikkua Sääksjärveltä Hervantaan, kertoo Matinlahdessa asuva Teemu Korkeemaa.

Sääksjärven koulun 9.-luokkalainen Sampo Suonpää haluaisi linjan Sääksjärveltä Hervantaan monestakin syystä.

–Hervannassa on palveluita, kuten Lidl, jalkapallohalli, jäähalli ja uimahalli. Kyytitarve kasvaa, kun esimerkiksi treeneihin ei pääse bussilla, sanoo Suonpää.

Suonpää miettii myös, miten esimerkiksi henkilö, jolla on vaikeuksia pyöräillä tai kävellä, liikkuu Hervannasta esimerkiksi Sääksjärvelle.

Ennen, noin kymmenen vuotta sitten, bussivuoro on kulkenut Sääksjärveltä Hervantaan, mutta vuoro on lakkautettu. Joukkoliikenneinsinööri Riikka Salkonen epäilee syyksi vähäistä kysyntää.

–Suoraa linjaa Lempäälän keskustan ja Hervannan välillä ei luultavasti tule, suuremmat mahdollisuudet on saada vaihdollinen linja Sääksjärveltä Hervantaan. Tällainen muutos tulisi kuitenkin voimaan aikaisintaan vuoden päästä, sillä päätökset ensi talvea koskien on jo tehty.

Asiaa kartoitetaan syksyllä joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyssä. Myös Lempäälän kunta vaikuttaa asiaan, sillä joukkoliikenteen rahoitukseen osallistuu jokainen kunta omalla alueellaan, Salkonen sanoo. Kunnan kanssa keskustellaan asiasta syksyllä. Uuden linjan syntymiseen vaikuttaa myös lähijunaliikenteen muutokset, muuttoliike ja tietysti kysyntä.

–Toiveita uusista linjoista saamme usein, vastasi Salkonen kysyttäessä, onko linjaa toivottu aikaisemmin.

Matias Mäkiranta

Kirjoittaja on Tamperelaisen TET-harjoittelija Sääksjärven koulusta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat