Minne mennä

K50-festarit pärähtäneet käyntiin Tampereella!

TAPAHTUMA Tampereen Sorsapuistossa järjestetään tänään keskiviikkona kello 15–22 ohjelmaa yli 50-vuotiaille. 

Iris Kajander odotteli ystäviään tapahtuman päälavan läheisyydessä.

Sonja Sivonen

 Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa K50-festivaalikiertue, joka matkaa Tampereelle, Turkuun, Helsinkiin, Ouluun ja Jyväskylään.

– Festari alkaa rauhallisemmissa merkeissä senioritapahtumana. Päivä avataan muun muassa Kabareeleidien vetämillä päivätansseilla ja ikivihreillä klassikoilla. Viikinsaaren kesäteatterinäytöksestä nähdään myös maistiaisia. Illalla seitsemästä alkaen päästään todelliseen festarimeininkiin, eli rokkiin ja discoon, kertoo yrittäjä Jenna Ylikoski.

Festarin ohjelmarakenne nuortuu Ylikosken mukaan portaittain.

– Paikalla voi olla niin pitkään, kuinka nuoreksi olonsa tuntee. Illalla leikkimielinen alaikärajamme on K50, Ylikoski toteaa.

Sorsapuistoon on vapaa pääsy.

– Paikalle voikin saapua monella eri agendalla: piknikille ystävän kanssa, tapahtuman ostosmahdollisuuksiin tutustumaan, oppimaan uutta terveys- ja hyvinvointiluennoilta tai vain nauttimaan keikoista, teatterista ja tanssista.

– Pääesiintyjiämme ovat iskelmälegenda Marita Taavitsainen ja rock-coverbändi Playa. Dj Jon Landlordin 70’s & 80’s vinyylidisco pistää varmasti tanssijalan vipattamaan, hymyilee Ylikoski.

Festarit juontaa Aninkaisen toimitusjohtaja Jethro Rostedt.

– Muita yhteistyökumppaneitamme ovat Matkapojat, Tampereen sähkölaitos, tekonivelsairaala Coxa ja E-kontakti. Mediaa tapahtumassa edustavat Iltalehti, radio Musa ja Tamperelainen, Ylikoski kertoo.

Iris Kajander saapui varttuneemman väen festareille hyvissä ajoin jo ennen kello kolmea.

– On mahtavaa, että tällainen tapahtuma järjestetään! Olen sopinut tapaavani vanhoja työkavereitani tapahtumassa, ja aiomme tänään käydä syömässä hyvin ja nauttia ohjelmatarjonnasta, Kajander kertoo.

Nainen odottaa eniten Marita Taavitsaisen esiintymistä.

– Pidän Maritan musiikista ja pirtsakasta luonteesta. Eri yritysten esittelypöydät kiinnostavat myös, eritoten terveyteen liittyvät palvelut, aurinkoisesta säästä nauttiva nainen toteaa.

– Uskon, että tällaisille tapahtumille on enemmänkin kysyntää. Järjestettävä ohjelma sopii hyvin kohderyhmälle!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat