Paikalliset

Rikkooko Tampere valtion kanssa tehtyä sopimusta? – Teiskon lentokentästä valitettu oikeusasiamiehelle

Sopimus

Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty kantelu harrastuslentotoiminnan estymisestä Teiskon lentokentällä. Kantelun on allekirjoittanut yksittäinen tamperelainen harrastaja.

Kantelussa muistutetaan, että Tampereen kaupungilla ja Suomen valtiolla on sopimus, jonka mukaan Tampereen kaupungin on järjestettävä omalla kustannuksellaan sopiva harrastuslentopaikka kaupungin läheisyydestä. Harrastusilmailua koskeva teksti löytyy Pirkkalan lentokenttää koskevasta sopimuksesta. Sopimuksesta löytyvät allekirjoitukset muun muassa silloiselta liikenneministeriltä Ragnar Granvikilta ja Tampereen kaupunginjohtajalta Pekka Paavolalta.

Sopimuksen täyttämiseksi kaupunki rakensi Teiskon lentokentän. Lentotoiminta jatkui Teiskossa vuoden 2014 loppuun asti, jolloin kaupunki solmi palvelusopimuksen Tampereen Vauhtipuisto ry:n kanssa.

Kantelussa todetaan, että Vauhtipuisto ei ole mahdollistanut Teiskon kentällä ainuttakaan lentoa, ja lentotoiminta jouduttiin siirtämään Jämijärvelle.

– Käytännössä Vauhtipuisto haluaa lentäjien edelleen hoitavan kaikki tarvittavat käytännön toiminnat lentokentän ylläpidossa ja maksavan lisäksi Vauhtipuistolle huomattavaa vuokraa, vaikka saa siihen kaupungilta huomattavan korvauksen. Ilmailijoita painostettiin sopimukseen Vauhtipuiston kanssa myös vaatimalla Ilmailuyhdistystä poistamaan alueelta yhdistyksen kerhotyönä rakentamat kurssi- ja koulutustilarakennukset, kantelussa todetaan.

Kantelun allekirjoittaja pyytää eduskunnan oikeusasiamiestä tutkimaan, onko kaupunki rikkonut valtion kanssa tekemäänsä sopimusta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat